Ga naar hoofdinhoud

Extra startplekken op WK Jonge Dressuurpaarden

Kirsten Brouwer met Five Star op WK Ermelo 2016.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Over precies 100 dagen gaat het Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses van start op het Nationaal Hippisch Centrum. Op het WK, dat voor de tweede keer in Ermelo wordt gehouden, is in het programma ruimte gecreëerd voor meer deelnemers dan in 2016.

Dit was nodig gezien de grote internationale interesse om deel te nemen aan het evenement. De voorrondes van de vijf- en zesjarige paarden worden dit jaar opgesplitst over twee dagen zodat er meer combinaties kunnen deelnemen. Op zaterdag strijden de zevenjarige finalisten om het eremetaal, de zondag wordt afgesloten met de finale voor vijf- en zesjarige paarden.

Rubriek voormalige WK-paarden

De organisatie is voornemens om een rubriek voor oud-deelnemers aan het programma toe te voegen. Paarden van acht jaar of ouder die al eerder meegedaan hebben aan het wereldkampioenschap kunnen dan wederom aan de start verschijnen in een internationale rubriek.

Stallions of the Year

Verder staat opnieuw de rubriek Stallions of the Year op het programma. Deze is opengesteld voor internationale deelnemers op Prix St. Georges-niveau.

Veiling

Na afloop van de WK finale voor zevenjarige dressuurpaarden vindt de Excellent Dressage Sales veiling plaats, waarbij dressuurpaarden en dressuurveulens onder de veilinghamer komen.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook