Ga naar hoofdinhoud

Farzana wint tweede finaleproef, Ferdeaux wint WK-selectie

Mara de Vries met Farzana Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Farzana kreeg vandaag onder Mara de Vries in de tweede finaleproef voor de WK-selectie een net iets hogere score van juryleden Bart Bax, Adriaan Hamoen, Monique Peutz en Karin Retera dan Ferdeaux en won de proef. Overall kwam Ferdeaux uit op het hoogste gemiddelde onder Kirsten Brouwer en hij bemachtigde dan ook het eerste ticket voor het WK.

Kirsen Brouwer met Ferdeaux
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ferdeaux (v. Bordeaux) won met Kirsten Brouwer het eerste onderdeel van de WK-selectie voor zevenjarigen met een topscore van 82,13%. Vandaag kreeg de hengst van Gerrit van Esterik en Joop van Uytert, de nummer 2 van de halve finale, 72,821% voor het technische gedeelte van de proef en voor de kwaliteit 87,2%. Totaal betekende dit een score van 80,01%.

De Ampère-dochter Farzana van Yvonne Termeer, die ook internationaal al van zich heeft laten horen, kreeg 74,872% voor het technische gedeelte en 86% voor de kwaliteit. In totaal kwam de merrie uit 80,44% onder Mara de Vries en nam daarmee de leiding over van Ferdeaux..

Adelinde Cornelissen met Fleau de BaianFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Fleau de Baian

Favoriet Fleau de Baian, de volle broer van Parzival, die donderdag op de vierde plaats eindigde in de eerste finaleproef kreeg vandaag onder Adelinde Cornelissen 73.33% voor het technische gedeelte en 83.80% voor de kwaliteit. Het gemiddeld van 78.57% leverde de, bij het Oldenburg en AES goegekeurde, hengst zowel de derde plaats in de proef van vandaag op als in de eindstand.

Zes paarden

Carolyn De Roo’s Presidents First Apple (v. Vivaldi) kreeg onder Patrick van der Meer 73.46% voor de technische onderdelen vandaag en 81.40% voor de kwaliteit. Het totaal van 77.42% betekende zowel in de uitslag van vandaag als in de eindstand de vierde plaats. De vijfde plaats ging naar de grote Fantastique (v. Vivaldi) met Lynne Maas. Zij kwamen in de eindstand uit op 76.61%. Zesde werd de KWPN goedgekeurde hengst For Gribaldi (v. Gribaldi) met Dinja van Liere (74.96%).

 

Klik hier voor alle uitslagen van vandaag
Klik hier voor de overall uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook