Ga naar hoofdinhoud

Favoriet Vitalis deelt eerste tik uit in inloopproef Nürnberger Burg-Pokal

Isabel Freese hier met Vitalis - Foto: Facebook Horses & Dreams / PSI Events

Vivaldi-nakomeling Vitalis, is het weekend waarin gestreden wordt om de Nürnberger Burg-Pokal, sterk begonnen. In de voorselecties maakte de hengst al veel indruk door de ene topscore naar de andere neer te zetten. De favoriet voor de winst in de finale lijkt goed op weg te zijn door de inloopproef van de meest prestigieuze Lichte Tour-competitie van Duitsland op zijn naam te schrijven.  

De bij onder andere Oldenburg en Westfalen goedgekeurde hengst werd als driejarige afgewezen bij het KWPN. In de fokkerij weet hij in Duitsland naam te maken. Zo werd een zoon van hem vorige maand op de hengstenkeuring in Westfalen uitgeroepen tot kampioen bij de dressuurhengsten.

Juryverschil

In de sport lijkt de hengst op dit moment onverslaanbaar, hij wint alles wat er te winnen valt, zo ook vandaag. Onder zijn vaste amazone Isabel Freese marcheerde hij naar een score van 76.366%. Het jurycorps kon vele achten kwijt, terwijl er voor de drafverruimingen negens prijkten op het scorebord.

Geheel op één lijn zaten de juryleden niet. Twee van de vijf juryleden plaatsen de KWPN gefokte hengst bovenaan, terwijl er ook een tweede en derde plek aan hem werd toegekend. De jury bij M had er niet meer dan een zesde plek voor over. Toch was de eindscore voldoende om de concurrentie ruim 1 procent voor te blijven.

Geen weerstand

Damon’s Satelite (v. Damon Hill) en Jil-Marielle Becks konden geen weerstand bieden tegen het geweld van Vitalis. Na een constante proef bleef hun score steken op 75.049%, goed voor de tweede plek. De combinatie nam afgelopen zomer nog deel aan het EK voor Young Riders. Damon’s Satelite is één van de drie volle broers en zussen uit de fokkerij van de familie Becks. Zijn zusjes Damon’s Delorange en Damon’s Divene waren al succesvol op verschillende Bundeschampionaten.

Kanshebbers

De bij onder andere Hannover en Westfalen goedgekeurde Franziskus 15 (v. Fidertanz) en Ingrid Klimke worden getipt als één van de kanshebbers op de winst in de finale. De combinatie liet vandaag wat punten liggen op de stap waardoor de score van 74.976% hen niet meer dan de derde plek opleverde. Met haar andere troef Geraldine 189 (v. Fürst Grandios) mocht Klimke zich ook als vierde opstellen.

KWPN’er

De KWPN’er Suppenkasper (v. Spielberg) liep onder Helen Langenhangenberg naar de vijfde plek. Met vele zevens en achten op de protocollen kwam de totaalscore uit op 74.537%.

Oldenburger kampioen

For Romance OLD (v. Fürst Romancier), goedgekeurd bij Hannover en Oldenburg, werd met Kira Wulferding in het zadel zesde. De Oldenburger kampioenshengst van 2011 noteerde 74.073% voor zijn optreden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook