Ga naar hoofdinhoud

Febe van Zwambagts FS Las Vegas verkocht

Febe van Zwambagt met FS Las Vegas. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Febe van Zwambagt moet afscheid nemen van haar EK-paard FS Las Vegas. Gisteren schreef de amazone op Facebook: "Lieve Lassie, ik hoop dat je je nieuwe amazone net zo gelukkig maakt als dat je mij 7 jaar lang gemaakt hebt!" Van Zwambagt is heel succesvol geweest met de twaalfjarige zoon van Lord Loxley, met onder andere zilver en brons op het EK in Fontainebleau.

Febe van Zwambagt kon FS Las Vegas blijven rijden naar haar overstap van de Duitse hengstenhouderij Ferienhof Stücker naar Stal van Silfhout een jaar geleden. Dat de zoon van Lord Loxley een keer verkocht zou worden was wel bekend. Het afgelopen jaar was zeer succesvol voor de jonge amazone. Ze haalde op het EK voor Young Riders zilver met het team en individueel brons in de kür op muziek. Bij het EK Junioren in 2016 was het zelfde resultaat voor de combinatie.

In januari maakte Van Zwambagt na het EK young riders van afgelopen zomer in Fontainebleau haar rentree in de ring en won met ‘Lassie’ de Prix St. Georges met 71,91%. “We moeten weer wedstrijdritme opbouwen”, vertelt de amazone over de wedstrijdrentree. “Het beginnetje is weer gemaakt en ik ben heel blij hoe hij liep.”

Op het CDI in Le Mans was de combinatie weer in de internationale ring en werd onder andere eerste in de teamtest voor Young Riders. Dankzij haar goede prestaties op de wedstrijden in Le Mans en Lier dit jaar werd Febe van Zwambagt samen met haar partner-in-crime FS Las Vegas de nieuwe leider van de wereldranglijst Young Riders.

Bron Facebook

Eén reactie op “Febe van Zwambagts FS Las Vegas verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.