Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk vaardigt dressuurteam af naar Nations Cup

Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het leek er op dat het Franse team de grote afwezige ging worden op de Nations Cup in eigen land. Op de valreep, de wedstrijd in Compiègne begint op 16 mei met de Grand Prix, heeft de Franse Federatie toch een team bij elkaar weten te sprokkelen.

De Franse Federatie heeft de voorwaarden voor de groep 1, in Nederland het Olympisch kader, behoorlijk opgeschroefd. Daarbij hebben ze bepaald dat enkel groep 1 deelnemers mogen deelnemen aan 4* en 5* wedstrijden.  Door de invoering van de regels begin 2019 was groep 1 leeg, maar inmiddels hebben drie ruiters aan deze aangescherpte voorwaarden voldaan.

Team

De afvaardiging van Jan Bemelmans zal bestaan uit de groep 1 ruiters Morgan Barbançon de Mestre met Sir Donnerhall II, Stéphanie Brieussel met de Special D-nazaat Amorak en Arnaud Serre in het zadel van Ultrablue de Massa (v. Rubin Royal).

Tevens is er direct een uitzondering op de regel gemaakt met de toevoeging van groep 2 amazone Anne-Sophie Serre met Vistoso de Massa (v. Maestro). Hoogstwaarschijnlijk heeft Bemelmans deze keuze gemaakt om de druk op de drie andere teamleden te verminderen.

Bron: Horses.nl/FFE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook