Ga naar hoofdinhoud

Bohemian en Dufour verslaan Werth en Emilio in WB-kür

Bohemian (v. Bordeaux) en Cathrine Dufour in Herning in maart. Foto © FEI/Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Het verschil was minder groot dan in de inloopproef van gisteren, maar opnieuw hebben de Deense Cathrine Dufour en haar tienjarige toptalent Bohemian (v. Bordeaux) de Duitse concurrentie verslagen. Dufour won de Wereldbeker kür in Vilhelmsborg, Denemarken, met een score van 88,200%. Isabell Werth en  Emilio 107 (v. Ehrenpreis) reden naar 87,845%.

Drie van de vijf juryleden plaatsten Dufour op één, de andere twee hadden Werth op één staan. Derde werden, net als gisteren,  Jessica von Bredow-Werndl en Zaire-E (v. Son de Niro). Zij reden naar 85,335%.

Dufour reed beide dagen een nieuw persoonlijk record met Bohemian, al scheelde het vandaag maar 0,10 %. Van één jurylid kreeg ze vandaag bijna 90%. In de kür zaten – hoe kan het ook anders – stukken uit Bohemian Rapsody van Queen.

https://www.facebook.com/545557948845115/videos/976441602845023/

 

Verrassing

De grootste ‘verrassing’ van deze WB-Kür was de Deense Carina Cassoe Krüth, die de pas negenjarige Heiline’s Danciera (v. Fürstenball) naar de vierde plaats reed. Het duo scoorde 84,455% en bleef daarmee Patrik Kittel en Delaunay Old (v. Dr Doolittle 45) voor. Danciera en Cassoe Krüth reden drie keer bovenaan mee op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden.

Nederlanders

Ook Margo Timmermans en Nars Gottmer reden mee in de Wereldbeker kür op muziek. Timmermans scoorde met Catch ME (v. Dreamcatcher) 72,825%, Gottmer reed Dicaprio Swing (v. Jazz) naar 71,610%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.