Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter: “Soms moet je niet zeuren, maar blij zijn”

Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream BoyFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Soms”, zegt Hans Peter Minderhoud na afloop van zijn Gand Prix, het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale, “moet je effe niet zeuren en blij zijn met het resultaat. En dat is nu echt wel aan de orde. Vorig jaar om deze tijd liep Glock’s Dream Boy in Nieuw en St Joosland zijn eerste internationale Grand Prix. En als je dan ziet waar hij nu staat, met 75 procent in de Grand Prix van de Wereldbekerfinale, dan kan je niet anders dan tevreden zijn.”

“Ik weet dat het echt nog wel beter kan. Dan weet je dat het thuis super gaat en wil je dat hier ook allemaal laten zien. Ik was ‘m in sommige stukjes nog een beetje kwijt, dan had hij er nog beter aan moeten staan. Dan heb ik ook net iets minder slingertjes en oneffenheidjes. Bijvoorbeeld in de zig-zag, daar dook hij in de omstellingen een beetje weg. Ook in de eerste piaffe had hij er wel wat meer aan moeten staan.”

Ritmisch handgeklap

Hans Peter en Dream Boy werden met ritmisch handgeklap begroet. “Dat was zeker nog vanwege drie jaar geleden (toen Minderhoud met Flirt de Wereldbeker won, red.). Met Dream Boy is dat alleen maar goed. Dan weet hij dat ze ‘m leuk vinden.”

Hans Peter reed met het gas erop, hoewel de Grand Prix niet meetelt voor de Wereldbeker. “Met Flirt kon ik nog wel eens denken: nu ietsjes de rem erop en dan in de Kür ertegen aan, maar Dream Boy moet wel even weten dat het moet gebeuren als hij daar binnen is. En ik wil in de Kür ook wel zo laat mogelijk rijden, en niet in de groep voor de pauze terecht komen.”

Lotingssysteem

Dat overkwam Minderhoud wel door het rare lotingsysteem in Gothenburgh. “Daar is al genoeg over gezegd. Ik vind het heel merkwaardig dat je in de eerste groep terecht komt terwijl je een hoop Wereldbekerkwalificaties hebt gereden en vijfde staat in het klassement. Terwijl deelnemers die met een wild card als het ware de startlijst opvullen – en nergens geweest zijn – in de laatste groep mogen rijden. Ik gun Emmelie (die vandaag als laatste met een wildcard mag starten) het allerbeste, dat is het totaal anders. Maar dit systeem is gewoon raar.”

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook