Ga naar hoofdinhoud

In Beeld: Grand Prix Wereldbekerfinale

Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Echt spannend is de uitslag van de Grand Prix van de Wereldbekerfinale dressuur in Gothenburg niet met Isabell Werth op 1, Laura Graves op 2 en Daniel Bachmann-Andersen op 3. Maar dat betekent zeker niet dat de wedstrijd niet de moeite waard is om nog eens te bekijken. Arnd Bronkhorst maakt zoals altijd prachtige foto's en de redactie van Horses.nl zocht er nog een paar video's bij. Vanmiddag om 16.00 uur wordt de Wereldbekerfinale beslist in de kür op muziek.

Fotoserie Arnd Bronkhorst

Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack (v. Rousseau) waren in bloedvorm. Na hun overwinning in Den Bosch lijkt het duo niet meer te stoppen.  Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Emmelie Scholtens reed bij haar Wereldbekerfinaledebuut een ijzersterk eerste onderdeel, maar toch ging alles als in een roes een beetje aan haar voorbij. “Ik heb nu WK gereden én Wereldbekerfinale. Dromen worden toch wel werkelijkheid. Jonge paarden rijden vind ik nog steeds heel leuk en blijf ik uiteraard doen, maar als je dit (het hoogste niveau van de sport, red.) eenmaal hebt gedaan, is het wel iets dat je heel graag blijft doen.” Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Daniel Bachmann-Andersen en Blue Hors Zack kwamen uit op een PR van 78,152% in de Grand Prix Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Waar Weihegold OLD (v. Don Schufro) en Isabell Werth in de eerste ‘inloop’proef nog wel eens niet helemaal in topvorm zijn, iwas daar gisteren geen enkele sprake van. Geen fouten, en een Weihegold die al vanaf het begin van de proef sprankelde. Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Omdat ‘ie zo mooi is: nog een keer Apache Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Laura Graves wil héél graag de Wereldbeker overnemen van Isabell Werth, en doet daar in de Grand Prix alles aan met Verdades. Met 80,109% komt ze echter net tekort.  Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Isabell Werth en Weihegold OLD gingen daar namelijk overheen met 81,755% Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
“Soms”, zegt Hans Peter Minderhoud na afloop van zijn Gand Prix, het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale, “moet je effe niet zeuren en blij zijn met het resultaat. En dat is nu echt wel aan de orde. Vorig jaar om deze tijd liep Glock’s Dream Boy in Nieuw en St Joosland zijn eerste internationale Grand Prix. En als je dan ziet waar hij nu staat, met 75 procent in de Grand Prix van de Wereldbekerfinale, dan kan je niet anders dan tevreden zijn.” Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Hans Peter reed met het gas erop, hoewel de Grand Prix niet meetelt voor de Wereldbeker. “Met Flirt kon ik nog wel eens denken: nu ietsjes de rem erop en dan in de Kür ertegen aan, maar Dream Boy moet wel even weten dat het moet gebeuren als hij daar binnen is.” Foto:
Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
FEI Wereldbekerfinale Gothenburg 2019
“Toen ik met Apache begon, dacht ik niet dat dit ervan zou gaan komen. En ook nu, als je ons soms ziet losrijden, zou je niet denken dat dat voor de Grand Prix is. Apache is gewoon heel veel hengst. Extra bijzonder dat het toch is gelukt. Als het met vallen en opstaan gaat, is dat de hoogste beloning”, aldus Emmelie Scholtens.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook