Ga naar hoofdinhoud

Isabel Werth en Weihegold ook oppermachtig in WB-kür met bijna 85%

Isabell Werth met Weihegold. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren won de Duitse amazone Isabel Werth met Weihegold Old (v. Blue Hors Don Schufro) de korte WB-Grand Prix in het Franse Lyon. Vanavond stuurde Werth de zwarte Oldenburger ook naar de overwinning in de WB-kür met maar liefst 84.910%. Met 83.695% behaalde de Deense amazone Nanna Skodborg Merrald met de Gribaldi-nakomeling Atterupgaards Orthilia de tweede plaats. De derde plaats ging naar Werth's landgenoot Frederic Wandres met de 13-jarige vos Duke of Britain FRH (v. Dimaggio). Het duo kreeg 81.640%.

Cathrine Dufour eindigde op de vierde plaats met de Vitalis-nakomeling Vamos Amigos. De combinatie scoorde 81.135%. In het zadel van de Monaco-kleinzoon Elegance (v. Negro) maakte de Spaanse amazone Beatriz Ferrer-Salat de top 5 compleet met bijna 0.3% minder dan Dufour en de ruin Vamos Amigos.

Nederlanders

Thamar Zweistra reed de goedgekeurde KWPN-hengst Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) naar de zevende plaats met 78.785%. Denise Nekeman startte als eerste in de dressuurring met de donkerbruine KWPN-hengst Boston STH (v. Johnson). De combinatie ontving 74.010% en eindigden op de twaalfde plaats.

Bekijk hier de uitslag
Bekijk hier de tussenstand van de WB

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.