Ga naar hoofdinhoud

Loting voor startvolgorde Grand Prix mikpunt van kritiek

Update
Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De startlijst voor het eerste onderdeel van de Wereldbekerfinale, de Grand Prix, morgen in Gothenburg is gisteravond bekendgemaakt. Over de uitkomst van de loting, die anders dan anders verliep, is discussie ontstaan. Hans Peter Minderhoud start als zevende en Emmelie Scholtens komt als allerlaatste (achttiende) aan start.

Normaal gesproken wordt er geloot op basis van de ranking, waarbij de hoogstgeplaatste ruiters en amazones achteraan starten. De loting in Gothenburg verliep anders. De lijst werd in twee groepen verdeeld.  De eerste groep, bestaande uit de hoogstgeplaatste ruiters en amazones samen met de titelverdediger, en de tweede groep, bestaande uit de overige starters. De discussie ontstond over het feit dat de ‘wild cards’ werden toegevoegd aan de eerste groep, waardoor zij het voordeel van later starten hebben.

Ongenoegen

Een aantal ruiters sprak hun ongenoegen uit over deze andere manier van loten. Met name doordat de ruiters die hoger op de Wereldranglijst en Wereldbekerranglijst staan nu eerder moeten starten dan bijvoorbeeld Emmelie Scholtens die zich niet gekwalificeerd heeft, maar via een wild card mag starten. “Als alle namen in een hoge hoed waren gestopt en daaruit werd gekozen, zou ik het prima vinden en was het gewoon domme pech. Nu is het voor mijn gevoel oneerlijk”, vertelt Hans Peter Minderhoud over de discussie.

Hoger geplaatst

Emmelie Scholtens, dertigste op de wereldranglijst, start als achttiende met haar Apache. Hans Peter Minderhoud, zesde op de Wereldranglijst,  start als zevende met Dream Boy.

De Grand Prix begint vrijdag 5 april om 13.00 uur.

Bekijk hier de startlijst

Bron: horse2rider.com / Horses.nl

2 reacties op “Loting voor startvolgorde Grand Prix mikpunt van kritiek

  • Nick

    Altijd wat te klagen…. alsof het uitmaakt op welke plek je start

  • A. van Duinen

    Wat een zuurpruimen…laat gewoon zien wat je in huis hebt en je hebt opgebouwd met je partner. Als je de beste bent van de club maakt het echt niet uit wanneer je start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook