Ga naar hoofdinhoud

Werth en Weihegold winnen Amsterdam voor 5e keer, Gal derde met 85%

Isabell Werth met Weihegold OLD Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De wereldbekeretappe op Jumping Amsterdam is dé wedstrijd van Isabell Werth en Weihegold OLD (v. Don Schufro). In 2016 bracht Werth de merrie voor de eerste keer uit en dat was op Jumping Amsterdam. Ze won toen de Grand Prix en de Wereldbekerkür. Sindsdien is het duo ongeslagen. Vandaag was Werth ook weer een klasse apart met de merrie in de kür en dat leverde een score op van 90,28%. Edward Gal reed Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) vandaag naar een record in de kür: met 85,385% werd het duo derde.

De winst van Werth en Weihegold OLD was de vijfde winst op rij in Amsterdam en de vijfde keer boven de 90% in de kür voor het duo. Charlotte Dujardin kwam met Mount St. John Freestyle (v. Fidermark) dicht in de buurt met 89,505%, een persoonlijk record voor de elfjarige merrie. Dit was de eerste wedstrijd waarin de paden van de twee topmerries zich kruisten en belooft nog wat voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas. Het zou zomaar kunnen dat Dujardin Werth in de weg gaan staan voor het behalen van weer een andere grote titel.

Edward Gal en Zonik voor de eerste keer boven 85%

Zonik verscheen na de Europese Kampioenschappen in Rotterdam voor de eerste keer weer op het toneel. De pauze heeft hem goed gedaan en hij liep vandaag in de kür één van zijn beste proeven ooit. De twaalfjarige hengst liep voor de eerste keer op een FEI-wedstrijd naar een score van boven de 85%. De vijf juryleden noteerden 85,385% voor de kür van het duo, ruim een procent meer dan het afgelopen zomer gevestigde record op het EK (84,271%).

Vier boven 85%

Ook de nummer 4 van de Amsterdamse kür ging over de 85% en dat toont de kwaliteit van het deelnemersveld. Zeker als je daar de 80+scores daar ook nog eens bij neemt: dat waren er acht. Op de vierde plaats kwam Jessica von Bredow-Werndl terecht met haar KWPN-merrie Zaire-E (v. Son de Niro). Ook de vijfde plaats ging naar Duitsland: Helen Langehanenberg stuurde Damsey FRH (v. Dressage Royal) naar 84,38%.

Vivaldi-broers Dream Boy en Desperado 6 en 8

Hans Peter Minderhoud kwam met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) ook dik boven de 80%. De 82,78% was geen record (het PR is nog altijd van Mechelen 2018), maar wel weer hoger dan de percentages op de laatste wedstrijden. Emmelie Scholtens stuurde Desperado N.O.P. (v. Vivaldi), de hengst die ze gisteren naar een derde plaats stuurde in de Grand Prix (77,87%) naar 80,565%.

Meulendijks 10, Cornelissen 11, Nekeman 13

De andere drie Nederlandse deelneemsters in de kür werden respectievelijk 10e, 11e en 13e. Anne Meulendijks scoorde met MDH Avanti N.O.P. 77,69% en Adelinde Cornelissen zat daar met de thuisgefokte Zephyr (v. Jazz) maar net onder (77,645%). Denise Nekeman kwam met Boston STH (v. Johnson) uit op 75,057%.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.