Zweistra tweede in WB-kür Máriakálnok - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zweistra tweede in WB-kür Máriakálnok

Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Thamar Zweistra en KWPN-hengst Hexagon's Double Dutch (v. Johnson TN) zijn tweede geworden in de Wereldbeker kür op muziek in het Hongaarse Máriakálnok. Het duo reed naar 77,25% gemiddeld. De winst was voor Patrik Kittel, die met zijn elfjarige hengst Bonamour (v. Bonifatius) maar liefst 80,325% scoorde. Het was de eerste internationale Grand Prix kür op muziek voor dit paard, dat Kittel sinds januari rijdt voor Helgstrand.

Zweistra reed een moeilijke kür met haar vos, waarbij af en toe wat spanning in piaffe te zien was. De galoptour ging grotendeels naar wens, met twee keer een eenhandige pirouette, die een paar achten opleverden. Enkele overgangen waren wat abrupt, maar Zweistra scoorde goed op haar wissels om de twee, de passage en de uitgestrekte galop.

Oatley op drie

Derde werd de Australische Lyndal Oatley met haar KWPN-schimmel Eros (v. Sir Oldenburg). Zij kwamen tot 74,76%.

U25 voor Bermejo met Hexagon’s Innuendo.

Sergio García Bermejo reed de achtjarige Hexagon’s Innuendo (v. Negro) van de familie Van Lieren naar de winst in de U25 Grand Prix. Met 72,71% stak zijn gemiddelde ruimschoots boven de anderen uit, al was de jury niet helemaal unaniem.

Uitslag U25
Uitslag Kür

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook