Ga naar hoofdinhoud

Felix Accountants Dressuur Cup podium voor jong talent

Foto Lonneke Ruesink

Aanstaande vrijdag en zaterdag gaat de Felix Accountants Dressuur Cup voor het derde jaar op rij van start. De eerste wedstrijd, in een cyclus van drie wedstrijden gevolgd door een finale, staat gepland in Genemuiden. Rianne Kooistra won de finale van de voorgaande edities met haar pony Mr. Bojengel. Ook dit jaar gaat zij van start en kan ze er dus een hattrick van maken.

De Felix Accountants Dressuur Cup is een initiatief van drie verschillende rijverenigingen en heeft als doel om de dressuur voor jongeren naar een hoger niveau te tillen. Ponydressuur op hoog niveau in de regio. Dat het niveau hoog ligt in de Felix Accountants Dressuur Cup blijkt wel uit het feit dat de KNHS dit jaar de eerste wedstrijd in Genemuiden in de klasse Z2 heeft aangewezen als kadervormingwedstrijd.

De startmogelijkheden beperken zich niet tot het Z2, maar pony’s uit alle categorieën kunnen deelnemen op alle niveaus, vanaf de B. Vanuit de selectiewedstrijden mogen drie of vier combinaties per klasse door naar de finale. Voor de winnaars per klasse zijn er mooie geldbedragen te winnen in de finale, naast andere grote prijzen zoals horloges en een les van Lotje Schoots. De Overall winnaar van de finale mag daarnaast de Felix Accountants Dressuur Cup 2014 mee naar huis nemen.

Rianne Kooistra sleepte al twee keer op rij de cup binnen met haar pony Mr. Bojengel, in de klasse L2 en M2. Dit jaar zal de vijftienjarige amazone starten met Diamonds Are Forever, waarmee ze al deel uitmaakt van het A-kader en ook op internationale wedstrijden succesvol is.
“Mr. Bojengel is verkocht naar Denemarken, dus dit jaar doe ik mee met Diamonds are Forever. Ik weet niet of het lukt om weer te winnen, maar we gaan er voor en ik heb er veel zin in. Ik vind het super leuke wedstrijden om aan mee te doen, de accommodaties zijn fijn en er zijn mooie prijzen te winnen”, vertelt Rianne Kooistra enthousiast.

De Felix Accountants Dressuur Cup omvat de volgende wedstrijden:
21/22 november – Genemuiden
28/29 november – Staphorst
19/20 december- Emmeloord
27 december – Genemuiden (finale)

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Horses/ Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook