Ga naar hoofdinhoud

Femke Beljon duidelijk aanwezig tijdens subtop Emmeloord

Femke Beljon met Zoraida
Foto De Paardenkrant Femke Beljon met Zoraïda

De kwaliteit van de ZZ-Zwaar in Emmeloord was matig afgelopen zaterdag. In de eerste proef wisten slechts 7 van de 22 deelnemers een score van 60% of hoger te halen. In de tweede proef werd gemiddeld iets beter gereden; hier reed de helft van de combinaties naar winst. Femke Beljon reed met Zoraïda (v. Painted Black) overall het beste. Ze werd in de eerste proef tweede achter Denise Nekeman en STH Ridderkerk (v. Kennedy) die met 68% net 5 punten meer had dan Beljon. In de tweede proef liet Beljon zien toch echt de beste combinatie te zijn en met overmacht aan kop. Nekeman moest nu genoegen nemen met 59% en een twaalfde plaats.

Ook in de Lichte Tour liet Beljon van zich horen. In de Prix St. Georges werd Beljon tweede achter Ineke den Drijver. Den Drijver reed met Pallieter (v. Skippy II) een dermate goede proef, dat de juryleden haar unaniem met 67,50% bovenaan plaatsten. Beljon en Winnetou DDH (v. Welcome) volgden in het klassement met 64,93 procent.

In de Intermédiaire I hoefde Beljon het niet meer op te nemen tegen haar grote concurrente Ineke den Drijver, en eindigde ze bovenaan met ruim 68%. Martsje Bergsma werd met Tamona (v. Farmer) tweede (63,82%).

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook