Ga naar hoofdinhoud

Ferrer-Salat en Delgado leiden in Spaanse kampioenschappen

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de eerste dag van de Spaanse dressuurkampioenschappen gaat Beatriz Ferrer-Salat aan de leiding met Delgado. De amazone kwam met de De Niro-zoon tot een percentage van 74.109% in de Grand Prix en ze werd op korte afstand gevolgd door Claudio Castilla Ruiz op Alcaide (v. Lobito) met 73.022%. José Antonio Garcia Mena De KWPN'er Benzi Landro (v. Olivi) onder José Antonio Garcia Mena bezet de derde plaats met 71.522%.

De Olympische amazone Beatriz Ferrer-Salat liet met de inmiddels zeventienjarige Delgado een degelijke proef zien. Een flinke fout in de wissels om de pas stond een hoge score in de weg. Drie juryleden zagen haar als eerste, twee juryleden gaven de voorkeur aan de nummer twee Claudio Castilla Ruiz op de Lusitano Alcaide. De ruiter scoorde hoog in piaffe passage tour en kwam een procent te kort op Ferrer-Salat.

Olivi-zoon Benzi Landro

José Antonio Garcia Mena en de Olivi-nazaat Benzi Landro waren sterk in het galopgedeelte. Hoewel het paar ook een fout kreeg in de wissels om de pas, werd een percentage bereikt van 71.522. De twintigjarige in Florida wonende Juan Matute maakte met zijn paarden Quantico Ymas (v. Fighting Fit) en Don Diego Ymas (v. Don Frederico) de top vijf vol met percentages net onder 70%.

Severo Jurado Lopez

Spanje’s tweede ruiter op de wereldranglijst, Severo Jurado Lopez is niet op het kampioenschap aanwezig. De stalruiter van Andreas Helgstrand was vorige week actief in Uggerhalne waar hij met de Hannoveraan Deep Impact (v. De Niro) de 3* Grand Prix en kür won. In de selectie voor de wereldruiterspelen in Tryon is het CHIO Aken de volgende stap voor de Spanjaarden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Dressage-news

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook