Ga naar hoofdinhoud

San Andreas naar Charlotte Haid-Bondergaard

De Zweedse Grand Prix-amazone Charlotte Haid-Bondergaard heeft een nieuw talent in haar stallen mogen verwelkomen. Het gaat om de 9-jarige Hannoveraanse ruin San Andreas die in 2013 in de finale liep van het WK jonge dressuurpaarden in Verden. 

De Sandro Hit-nakomeling werd opgeleid door de Australiër Jayden Brown. Op CDI Sydney won de bruine de rubriek voor 5-jarige dressuurpaarden. De succesvolle combinatie vertegenwoordigde in 2013 Australië op het WK jonge dressuurpaarden in Verden. In de small final werd het duo derde waardoor ze een ticket voor de finale bemachtigden, daar eindigden ze op de 14e plek.

In 2014 nam Hubertus Hufendiek de teugels over. Na een succesvolle periode in de Lichte Tour volgde vorig jaar de overstap naar de Grand Prix. Nu zal Haid-Bondergaard in het zadel plaatsnemen. “San Andreas heeft veel kwaliteit, drie goede basisgangen en is enorm goed bewerkbaar”, complimenteert de amazone haar nieuwe aanwinst.

Tokyo 2020

“Ik was vanaf het eerste moment echt onder de indruk van zijn talent en karakter. Ik neem de tijd om hem beter te leren kennen. Misschien dat hij als trainingspaard meereist naar Mallorca waar ik met mijn andere paarden aan de start kom”.

Waarschijnlijk zal de nieuwe combinatie eerst in de Lichte Tour uitkomen voordat ze in de Grand Prix aan het werk gaan. “Mijn doel is Tokyo 2020, hopelijk zit ik dan met hem in het team”.

In 2013 schafte de amazone al Roberto des Frettes aan. Met deze Carinho des Noes-nakomeling presteerde ze succesvol op de internationale wedstrijden van Barcelona, Hamburg, Malmo en Falsterbo.

Bron: Eurodressage 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook