Ga naar hoofdinhoud

Finalisten Nürnberger Burgpokal bekend

Malin Nilsson, hier met Foreign Affair. Foto: Tanja Becker
Met de overwinning van Hubertus Schmidt met Toscana (v. Blue Hors Bentley) in Nürnberg zijn alle finalisten voor de Nürnberger Burgpokal, een wedstrijd voor zeven- tot en met negenjarige dressuurpaarden op Prix st. Georges niveau, bekend. Onder deze finalisten de voorheen bij het KWPN-goedgekeurde Foreign Affair (v. Rock Forever I).

De door Jan Greve gefokte ruin won onder Malin Nilsson de eerste selectiewedstrijd in Hagen. Sinds mei van dit jaar is de Rock Forever-zoon in eigendom van de familie Rothenberger. In Nederland werd de Foreign Affair onder andere in de Hengstencompetitie uitgebracht door Vai Bruntink.

Hoogste score

De winnaar met de hoogste score in de voorselectie was voor QC Flamboyant OLD (v. Fidertanz). Niet echt een verrassing, maar de ruin werd in de wedstrijd voorgesteld door Isabell Werth. De combinatie behaalde een eind totaal van 81,512%. Ook Hubertus Schmidt ging met zijn ander troef in de Nürnberger Burgpokal over de 80%. Met Escolar (v. Estobar) won hij in Bettenrode.

Goedgekeurde hengst

Ook Foundation (v. Fidertanz) heeft zich gekwalificeerd voor de finale. Onder Matthias Alexander Rath liep de hengst die mede in eigendom is van Joop van Uytert naar de overwinning in Mannheim. Hij versloeg in deze selectie de drievoudig Wereldkampioen Sezuan.

Finalisten

Naast dat Toscana, Escolar, Foreign Affair, QC Flamboyant en Foundation hun beste beentje voor gaan zetten in de finale zullen ook: Fürst Levantino (met Isabel Freese),  Abegglen FH (met Marcus Hermes), Chilly Jam (met Aikje Fehl), Brisbane FE (met Helen Langehanenberg), Soiree d’Amour (met Kira Wulferding), Quantum Vis MW (met Matthias Bouten) en Don Frederic (met Holga Finken) een gooi doen naar de Nürnberger Burgpokal.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook