Ga naar hoofdinhoud

Fiontini en Victoria’s Secret blazen concurrentie omver

Severo Jurado Lopez met Fiontini. Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Een klasse apart, dat waren Fiontini (v. Fassbinder) en Victoria's Secret (v. Vitalis) in de finale op het Deens kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Fiontini pakte het kampioenslint bij de zesjarigen, terwijl Victoria's Secret naar de zege bij de vijfjarigen danste. Hesselhøj Donkey Boy (v. Dancing Hit) was bij de vierjarigen onverslaanbaar. 

Met 9.860 punten verpletterde tweevoudig wereldkampioene Fiontini de concurrentie. Hoewel de Fassbinder-nakomeling verkocht is, schitterde ze nu nog onder Severo Jurado Lopez. Met tienen voor de draf, de galop en het vermogen werd het kampioenschap beklonken.

Zilver was er voor Anne Troensegaard en Kipling (v. Hofrat). Het duo zag een score van 8.740 punten op het scorebord verschijnen. Sanne Henningsen en Wilson Stensvang (v. Wilkens) pakten met 8.680 punten het brons.

Victoria’s Secret flikt het opnieuw

Het was al bijna te verwachten, regerend wereldkampioene jonge dressuurpaarden, Victoria’s Secret pakte vandaag de titel bij de vijfjarigen. Met louter tienen en een negen voor de stap imponeerde de merrie van begin tot eind. Met een score van 9.8 punten liet de Vitalis-dochter, onder haar nieuwe amazone Anna Kasprzak, er geen twijfel over bestaan wie de beste was.

De strijd om het zilver en brons werd een spannende. Betina Jaeger Jensen selecteerde zich met twee paarden voor deze finale en scoorde met beide exact hetzelfde aantal punten. Quantum Touch (v. Quaterback) greep uiteindelijk zilver waardoor stalgenoot Flora (v. Floriscount) naar het brons werd verwezen.

Concurrent van zichzelf

Bij de vierjarigen had Jan Møller Christensen meerdere ijzers in het vuur en was hij vooral concurrent van zichzelf door zowel kampioen te worden als het reservekampioenschap op zijn naam te schrijven. Toch was de strijd niet heel spannend. Met de bij het DWB goedgekeurde Hesselhøj Donkey Boy (v. Dancing Hit) stak hij met kop en schouders boven de rest uit waardoor Møller Christensen daarmee het kampioenslint kreeg omgehangen.

De Dancing Hit-nakomeling marcheerde naar een score van 9.6 punten en kreeg tienen voor onder andere de stap en de rijdbaarheid. Met Romeo (v. Blue Hors Romanov) scoorde de ruiter 8.9 punten waarmee hij het zilver won. Daniel Bachmann Andersen werd met Sarcander (v. St. Moritz Junior) derde. De hengst ontving 8.8 punten voor zijn optreden.

Bekijk hier de winnende rit van Victoria’s Secret:

Klik hier voor de uitslagen van de zesjarigen.
Klik hier voor de uitslagen van de vijfjarigen.
Klik hier voor de uitslagen van de vierjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook