Ga naar hoofdinhoud

Four Seasons en Doctor Davidson winnen kleine finale

Op het Bundeschampionat voor vijfjarige dressuurpaarden hebben de merrie Four Seasons en de ruin Doctor Davidson de kleine finale gewonnen. In een spannende strijd behaalden ze exact dezelfde score. Brianna 8 en Forbes 7 moesten tevreden zijn met de derde plaats. Deze paarden behaalden met hun top drie-klassering in deze kleine finale alsnog een ticket voor de grote finale op zondag. 

De vijfjarige Four Seasons, een dochter van Fürstenball, en Doctor Davidson, een zoon van Don Frederico, scoorden 8.2 en waren daarmee een tiende beter dan Brianna en Forbes die 8.1 haalden. De top vijf werd afgesloten met Silber Stern (Silbermond x Raphael). Deze ruin eindigde met 8.0.

Driejarige ruinen en merries

Hoge scores werden er genoteerd bij de driejarige merries en ruinen vanmiddag. De door Paul Schockemöhle gefokte Festina PS (Fürstenball x Festrauch) was de beste van het hele lot. Met een impressionante score van 8.90 was ze ruim beter dan Belantus (Belantis x Akzento) (8.60), de eveneens door Paul Schockemöhle gefokte Farosa PS (Fürst Romancier x Sarkozy) en Feel Free (Foundation x Sandro Hit) (beiden 8.50). Nog net in de top vijf eindigde HBS Jillybee (Jazz x Damon Hill) met Beatrice Buchwald.

Klik hier voor de uitslag van de kleine finale.
Klik hier voor de uitslag van de driejarige ruinen en merries
Klik hier voor de Paardenkrant-Horses.nl Bundeschampionate pagina.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.