Ga naar hoofdinhoud

Frank Hosmar: ‘Ik voelde gelijk dat hij lekker liep’

De derde Nederlandse paradressuurruiter die vandaag in de ring verscheen is Frank Hosmar. In Grade V reed hij met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) naar een mooie zilveren medaille. “Mijn paard Alphaville N.O.P. was de afgelopen dagen heel fris”, vertelt Hosmar. “Dan raak je de controle een beetje kwijt."

“Vandaag, vanaf het moment dat ik erop zat, voelde ik gelijk dat hij lekker liep. Het is net alsof hij het weet: het is de wedstrijddag. In Rio en in Doha had hij het ook. Als hij heeft gevlogen is het net alsof hij de hele weg heeft geslapen en goed uitgerust is. Als ik met de vrachtwagen ga heeft hij dat eigenlijk nooit. Na het vliegen heeft hij altijd heel veel energie. Daarom was ik heel blij dat we er al een aantal dagen eerder waren. Gisteren in de ring had ik nog mijn handen vol en vandaag kwam ik binnengereden en was het gewoon goed.”

Hoop op kürwinst

“In mijn Grade gaat het meestal tussen de Engelse Sophie Wells en mij. Nu is het Sophie en in de kür hoop ik dat ik win. Wat ik wel jammer vind is dat er nu maar een klein groepje deelnemers is in Grade V. Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Meestal zijn het er wel een stuk of twintig.”

Alleen vochtigheid anders

In de voorbereiding op dit WK heeft Hosmar niet veel anders gedaan dan normaal. “Ik geef Alphaville altijd wel een rustperiode voor een grote wedstrijd. Dan rijd ik heel veel in het bos. Dan train ik wel hoor, maar wat relaxter. In de week voor vertrek naar het kampioenschap rijd ik strak op de letter en dieper de hoeken door. Ik wou eigenlijk voor de vlucht iets afbouwen, maar daar had meneer helemaal geen zin in. Die was er al helemaal klaar voor. Hij is super fit. Het scheelt echt dat we ook in Nederland een warme periode hebben gehad. Ze zijn er al aan gewend, alleen de vochtigheid hier is anders.”

‘M’n best gedaan’

“Ik ben tevreden, ik kon niet meer doen. Ik heb m’n best gedaan, mijn paard heeft z’n best gedaan. En als dan een ander beter is, is een ander beter. Morgen trainen we normaal en dan donderdag de teamtest. Hopen dat we de landenwedstrijd ook heel goed doen met z’n allen.”

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook