Ga naar hoofdinhoud

Frank Hosmar tweede in Inter I-kür debuut

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gisteren werd in Wezep het Freestyle Festival georganiseerd. Vai Bruntink won de kür op muziek in het zadel van de Westpoint-dochter Darabel met 75,50%. Ze werd op de voet gevolgd door Frank Hosmar, die met Sandreo-zoon Alphaville N.O.P.

Het evenement was tevens verbonden aan een goed doel, Stichting Pijn bij Kanker. Ernst Daniël Smid was hiervoor aanwezig en beoordeelde het muzikale gedeelte van de küren.

Leuk initiatief

“Ik las over het evenement en vond het een leuk initiatief, vandaar heb ik me besloten in te schrijven. Ik ke de banen in Wezep en het is daar altijd fijn rijden. Het was al met al een fantastische dag en er was veel publiek, dus het was een geslaagde eerste editie”, vertelt Hosmar.

Eerste Inter I-kür

In het zadel van Alphaville N.O.P. reed hij voor het eerst een Intermediaire I kür op muziek. “Vooral het drafgedeelte ging erg fijn. Ik rijd de draf op Tainted Love en daar draaft hij fijn op. In de galop viel hij in de eerste pirouette iets stil en een wissel in de serie om de twee sprong hij met twee benen tegelijk. De scores lagen dicht bij elkaar, dus voor een eerste Inter I-kür ben ik meer dan tevreden!”

Brutaal

Gelegenheidsjurylid Ernst Daniël Smid beoordeelde de muziekkeuze van Hosmar met een 8,5. “De galoptour rijd ik op de muziek van Grace Jones. Ernst Daniël Smid vond dat een brutale en aparte muziekkeuze en gaf aan daar zelf ook wel fan van te zijn. Er was één kür die werd beoordeeld met een 9, daarna had ik de hoogste score”, aldus Hosmar.

Dubbel succes voor Beljon

Voor Femke Beljon was er dubbel succes. De amazone eiste met de KWPN-goedgekeurde hengsten Briljant (v. Uphill) en Winningmood (v. Prado) plaatsen drie en vier op. Met Briljant reed ze 74,50% bij elkaar in haar kür met Winningmood was goed voor 69,25%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.