Ga naar hoofdinhoud

Frank Hosmar wint KNHS Para Dressuur Trophy

Update
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op CDI Tolbert heeft Frank Hosmar de KNHS Para Dressuur Trophy gewonnen. Met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) reed Hosmar naar 78,592%. Maud de Reu kwam dicht in de buurt en werd tweede met Webron (v. Sir Sinclair). Annemarieke Nobel reed naar de derde plaats met Doo Schufro (v. Doolittle).

Alle zeven deelnemers aan de Para Trophy scoorden boven de 70%. Hosmar begon zijn proef heel sterk met achten en 8,5-en voor het binnenkomen en ook de galoponderdelen werden hoog gewaardeerd, net als de artistieke interpretatie van zijn kür. Ook De Reu had een hoge artistieke score, maar zij liet net wat punten liggen in de stapvolte en bij het wijken. De para-combinaties reden een kür op muziek in hun eigen Grade.

‘Heerlijk aan rijden’

Frank Hosmar is blij met het resultaat van zijn eerste outdoorwedstrijd van dit seizoen. “Ik ben heel tevreden. Onze laatste wedstrijd was vorige maand op The Dutch Masters en toen vond Alf de bodem heel eng. Dan kom je niet echt aan rijden toe. Alf heeft al zoveel gezien en ik weet niet waarom hij het in Den Bosch spannend vond”, vertelt Frank Hosmar die zondag in Tolbert als eerste van start ging en zijn leidende positie niet meer uit handen gaf. “Vandaag ontspande Alf zich mooi in de ring en ik kon er heerlijk aan rijden.” Hosmar is ook blij met de tweede plaats van Maud de Reu. “Maud is een leerling van mij en ik ben super trots op haar. Hartstikke leuk zo samen op een en twee.”

Pony’s

De kür voor de pony’s op het CDI Tolbert werd zondagmiddag gewonnen door de Duitse Lilli Helldorf met Dobbi Dobsen. Zij reden naar 76.8%. Feline Niessen werd derde met Diamond Blue dankzij een socre van 73,267%.

Children

De Limburgse zusjes Niessen hadden een goede dag. Eerder op de dag werd Feline’s zusje Esmae Niessen namelijk al tweede in de individuele rubriek voor Children met Dadona Diva. De winst was voor de Griekse Danai Giannopoulou met Fürst Rubin 10. Jayda Vermeer werd vierde.

Alle uitslagen
Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.