Ga naar hoofdinhoud

Franklin terug in de ring in Denemarken

Franklin onder Severo Jurado Lopez. Foto: Melanie Brevink

De populaire dressuurhengst Franklin (v. Ampere) is terug in de ring. Onder het zadel van Betina Jaeger Jensen scoorde de hengst 73% in een regionale rubriek op ZZ-Zwaar niveau in Denemarken. De KWPN-gefokte Franklin was in 2016 voor het laatst internationaal te zien, toen hij door Severo Jurado Lopez werd uitgebracht in het wereldkampioenschap voor zesjarige dressuurpaarden in Ermelo.

De hengst werd twee jaar geleden verkocht aan een internationaal consortium, maar bleef bij Helgstrand op stal staan. Jurado Lopez bleef hem rijden, was toen het bericht. Inmiddels blijkt dus Betina Jaeger in het zadel geklommen van de inmiddels negenjarige Franklin.

De afgelopen jaren leverden de nakomelingen Franklin het ene na het andere recordbedrag op bij de diverse veilingen. Vorig jaar augustus betaalde Helgstrand zelf nog 121.000 euro voor een hengstveulen uit een Deense merrie. Maar ook buiten Denemarken zijn de nakomelingen geliefd.

Bron: Horses.nl / Facebook

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook