Ga naar hoofdinhoud

Frederic Wandres danst naar unanieme kür zege in Hagen

Frederic Wandres met Duke of Britain Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Onder lamplicht op Hof Kasselmann in Hagen danste Frederic Wandres gisteravond met Duke of Britain (v. Dimaggio) naar een unanieme overwinning in de kür op muziek. De stalruiter van Kasselmann voelde zich helemaal thuis en kwam als enige boven de 80%. Marlies van Baalen was de beste Nederlandse, met Ben Johnson (v. Johnson TN) werd ze zesde.

Hoogte punten in de kür van Frederic Wandres en de dertienjarige Hannoveraan Duke of Britain waren de galopappuyementen, de uitgestrekte galop en de piaffe-passage tour. En met de swingende muziek van onder meer de Pet Shop Boys werd het een expressieve kür. De juryleden gaven de combinatie 80.36% en plaatsten Wandres unaniem op kop.

Ook Sönke Rothenberger reed een swingende kür met de San Amour I-zoon Santiano R. De dertienjarige DSP’er heeft een mooie passage en piaffe die extra uitdrukking kreeg op Cecilia van Simon & Garfunkel. Met 77.75% kwam Rothenberger op de tweede plaats.

Elegante Brother de Jeu

Antonia Ramel werd met Emmy de Jeu’s fokproduct Brother de Jeu derde met een percentage van 77.05%. De Jury bij M, Knut Danzberg, vond de elegante zwarte zoon van Voice net zo goed als Frederic Wandres. De jury bij E zette Ramel op de zesde plek.

Van Baalen zesde

Die zesde plek werd ingenomen door Marlies van Baalen en Ben Johnson met 74.415%. Kebie van der Heijden met Beach Boy (v. Sorento) en Petra van Esch met Fiji (v. Florencio) kwamen uit op de negende en tiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook