Ga naar hoofdinhoud

Frederic Wandres en Bluetooth OLD naar unanieme zege in Grand Prix Wellington

Frederic Wandres met Bluetooth OLD Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl

Op het Global Dressage Festival in Wellington gaat Frederic Wandres verder met winnen. Twee weken geleden was de Duitser oppermachtig in de Zware Tour met Hot Hit OLD (v. Blue Hors Hotline). Gisteren stuurde hij zijn toppaard Bluetooth OLD (v. Bordeaux) naar een unanieme zege in de 4* Grand Prix. De Zweedse Caroline Darcourt werd tweede op Lord Django (v. Stalypso).

Frederic Wandres en Bluetooth lieten een mooie Grand Prix-proef zien met hoge cijfers voor de piaffe-passage tour, maar ook bijvoorbeeld voor de zig-zag en de eners. Een fout in de wissels om de twee sprongen drukte de score. De Duitser kwam op een totaal van 74.326%.

Pr voor Darcourt

Caroline Darcourt werd tweede met haar vrij nieuwe aanwinst Lord Django. De dertienjarige Hannoveraan brengt ze sinds september vorig jaar uit. De Zweedse amazone scoorde een pr van 71.587%. Het galopgedeelte van het duo werd goed beoordeeld door de jury. Darcourt kreeg onder meer een 9 voor de wissels om de pas.

Barbaçon met twee KWPN’ers in top vijf

Ook de nummer drie, Anna-Christina Abbelen, kwam op haar Sam Donnerhall (v. Samarant) tot een persoonlijk record van 71.044%. Morgan Barbaçon maakte met haar KWPN-paarden Bolero (v. Johnson TN) en Habana Libre A (v. Zizi Top) de top vijf vol. Met Bolero kreeg de Française 70.957%, met Habana Libre zat ze er net onder met 70.565%.

Klik hier voor de uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.