Ga naar hoofdinhoud

Fürst Jazz verder onder Diederik van Silfhout

Fürst Jazz Foto Youtube-still

De KWPN gefokte en in Duitsland goedgekeurde Fürst Jazz is door eigenaar Joop van Uytert ondergebracht bij Diederik van Silfhout. De vierjarige zoon van Fürst Romancier behoorde op de hengstenshows van mede-eigenaar Paul Schockemöhle tot de publiekslievelingen. Het filmpje van Diederik met de hengst, gepost door Van Uytert op zijn Facebook-pagina gaat inmiddels viral. 

Fürst Jazz werd als Inverness P vier jaar geleden geboren op de Pegasus Stables uit de merriestam van Huub van Helvoirt. Moeder Borendy is een halfzusje van onder meer de KWPN-hengst Zhivago (v. Krack C). De hengst verhuisde naar de stallen van Paul Schockemöhle en werd in 2015 goedgekeurd voor het Mecklenburger stamboek in Redefin. Daarna volgde de erkenningen in Rheinland, Westfalen, Oldenburg en Hannover.

De voshengst, die op de hengstenshows van Schockemöhle tot de publiekslievelingen behoorde, liep eerst de test in Schlieckau en dit voorjaar in Verden de sporttest. In Sclieckau kreeg Fürst Jazz 8,24 voor de dressuuronderdelen en in de sporttest slaagde hij met 7,77. In Verden werd door de spanning vooral het cijfer voor de rittigkeit gedrukt: een 7.5. Verder is zijn cijferlijst als volgt: draf 7,8, galop 8,1, stap 7,8, totaalindruk/aanleg 7,8.

Tegen De Hoefslag vertelt Joop van Uytert dat de plannen met Fürst Jazz nog niet concreet zijn: “Misschien loopt hij de hengstencompetitie en dan stellen we hem voor bij het KWPN.”

Bron Facebook Van Uytert/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook