Ga naar hoofdinhoud

Fürsten-Look viert comeback met overwinning

Fürsten-Look (v. Fürstenball) met Isabell Freese Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In 2018 liep Bundeskampioen en bronzen medaille van het WK jonge paarden Fürsten-Look zijn laatste wedstrijd. Gisteren werd de negenjarige Fürstenball-zoon weer aan de start gebracht in Essen-Herbergen. Onder Isabel Freese vierde de hengst zijn comeback met een zege in de inloopproef voor de Nürnberger Burg-Pokal.

Isabel Freese kreeg van de jury 72,049% voor haar verrichting met Fürsten-Look. Het was geen unanieme zege, de vijf juryleden van de inloopproef voor Burg-Pokal kwalificatie waren het niet eens. Twee juryleden zagen de combinatie als beste, de jury bij B zette Freese op de achtste plaats zo’n twintig punten verschil.

Quadrophenia

Niet alleen bij de winnaar waren er juryverschillen. Ook bij de andere combinaties waren de juryleden het niet eens. De achtjarige Hannoveraanse merrie Quadrophenia (v. Quasar de Charry) werd tweede onder Carina Bachmann met 71.805%. Bachmann kreeg met de WK finaliste van vorig jaar twee tweede plaatsen en een negende plek toebedeeld.

Top Gear

Bij de jury op C was Isabel Freese met de Totilas-zoon Top Gear de favoriet. De juryleden bij E en B zagen dat anders en plaatsten het paar als vijftiende en zestiende. Het leverde Freese uiteindelijk de derde plaats op met 70.902%.

Weer Maracaná

Een dag eerder was er weer een zege van de mooie Millenium-zoon Maracaná. Onder Lena Waldmann liep de Westfaalse premie-hengst naar de overwinning in de dressuurpaardenproef klasse A. Twee weken geleden won het paar met 8,80, nu scoorden ze een 9,4. Maracaná kreeg 10-en voor durchlässigkeit en algemene indruk. Voor de draf kreeg hij een 9,5, voor de galop een 9 en voor de stap een 8,5.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook