Ga naar hoofdinhoud

‘Het gaat goed met Glock’s Tango, hij is met wedstrijdpensioen’

Hans Peter Minderhoud met Tango

Met Glock's Tango haalde Hans Peter Minderhoud zijn eerste Nederlandse titel binnen, dat was in 2011. De KWPN-hengst boekte daarna met zijn vaste ruiter nog veel nationale en internationale successen. In Barcelona 2014 liep de combinatie zijn laatste internationale wedstrijd. Is de hengst met nu echt met pensioen? Op de KWPN site zegt Hans Peter Minderhoud: "Het gaat goed met Glock’s Tango, hij is met wedstrijdpensioen en staat nog bij ons op stal in Oosterbeek."

Officieel is er nooit afscheid genomen van de Jazz-zoon Tango. Het fokproduct van Huub en Tiny van Helvoirt was een aantal jaren onder Hans Peter Minderhoud uiterst succesvol. Op zijn internationale debuut in 2010 op het CDI in Zwolle werd het paar tweede in de Grand Prix en wonnen ze de kür op muziek.

Eerste Nedelandse titel

Er volgden nog veel overwinningen en hoge klasseringen waaronder de wereldbekerwedstrijd in Odense in 2011. In dat zelfde jaar kwam Minderhouds eerste Nederlandse titel in de Zware Tour erbij. Het jaar erop werd het paar zesde in de wereldbekerfinale in Den Bosch.

Laatste CDI in Barcelona

Het laatste internationale optreden van Hans Peter Minderhoud en Tango was op het CDI4* in Barcelona. In de Grand Prix werden ze vierde en in de kür werd het de tweede plek.

‘Het gaat goed met Glock’s Tango’

Glock’s Tango heeft inmiddels de wedstrijdring verlaten, officieel afscheid is er niet genomen. Hans Peter Minderhoud: “Het gaat goed met Glock’s Tango, hij is met wedstrijdpensioen en staat nog bij ons op stal in Oosterbeek.”

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook