Ga naar hoofdinhoud

Gal en Zonik winnen internationaal debuut

Edward Gal met Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist verreden Edward Gal en Glock's Zonik hun eerste Internationale Grand Prix proef tijdens de viersterrenwedstrijd in Roosendaal. Met een score van 75,78% won het duo de Grand Prix.

Gal en Zonik kregen van de vijf juryleden goede punten voor de draftour, het uitstrekken, appyuyeren en de overgangen van en naar de verzamelde draf. Ook de uitgestrekte stap viel in de smaak. De passage was in veel gevallen goed voor een 8. De combinatie had een kleine storing bij het achterwaarts gaan en de eners waren ook nog niet vlekkeloos, al verschilden de juryleden daarover van mening.

Glock plaatste een paar videofragmenten van de winnende proef op Facebook:

Dante Weltino tweede

De Zweedse Therese Nilshagen met werd met de goedgekeurde hengst Dante Weltino OLD tweede , die 73,60% liet noteren. Derde staat Jeannette Haazen met Dabanos D’O4 (72,18%). Thamar Zweistra werd achtste met de recent erkende Double Dutch, Jean-Rene Luijmes negende. Ook de Japanse Akane Kuroki staat met Toots nog in de top tien, met 68,08% nemen zij na de Grand Prix de tiende plaats in.

Internationaal debuut Marieke van der Putten

Marieke van der Putten verscheen sinds haar switch naar RS2 Dressage weer voor het eerst in de baan met Zingaro-Apple. Met 67,50% werd Van der Putten twaalfde bij haar internationale debuut met de ruin die ze van de eigenaren, de familie Van Maaswaal, mee mocht nemen naar RS2.

De Grand Prix Special wordt morgenochtend verreden, de Kür op muziek is zaterdagmiddag aan de beurt.

Klik hier voor de volledige uitslag

Lees ook: Edward Gal maakt internationaal debuut met Glock’s Zonik

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.