Ga naar hoofdinhoud

Gal en Zonik één keer boven de 80%

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na gisteren al hun internationale debuut met winst af te sluiten, wisten Edward Gal en Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) vandaag de score nog op te hogen. Dit keer geen unanieme zege voor Gal. Het optreden van Gal en Zonik werd nogal uiteen lopend gewaardeerd met als twee uitersten 71,961% respectievelijk 80,294%. Met een eindtotaal van 76,333% staken ze alsnog met kop en schouders boven de concurrentie uit.

In de moeilijke Grand Prix Special telt het appuyeren in draf, de verzamelde en uitgestrekte stap, de piaffes en de pirouettes dubbel mee. Gal wist vooral met het appuyeren naar rechts de score te liften door twee negens, twee 8,5-en en een 7,5 te scoren. Ook de expressieve uitgestrekte draf werd niet lager gewaardeerd dan met een acht.

Zweedse amazones

De Zweedse amazones Therese Nilshagen en Anna Blomgren namen de tweede en de derde plaats in bezet. Het optreden van Nilshagen en Dante Weltino (v. Danone I) werd door jurylid Francis Verbeek zelfs gewaardeerd met een eerste plaats. De juryleden waren het met scores rond de 74% goed met elkaar eens. Blomgren volgde met de schimmelmerrie Torveslettens Quattro (v. Quaterback) met een score van 71,059%

Moeilijke start

Marieke van der Putten kende net als gisteren met ‘Karel’ (Zingaro Apple) een moeilijke start. Van der Putten herpakte zich goed met de Painted Black-zoon door een aantal achten te scoren op de piaffes. Met 70,706% werd het duo vierde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.