Gal maakt met Romanov reuzensprong in wereldranglijst - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Gal maakt met Romanov reuzensprong in wereldranglijst

Edward Gal en Glock's Romanov
Edward Gal maakt in de FEI wereldranglijst dressuur een reuzensprong met Glock’s Romanov (v. Rohdiamant). Hij stijgt van de 73e naar de 23e plaats. De Britse Charlotte Dujardin staat in het nieuwe maandoverzicht wederom bovenaan met haar Valegro (v. Negro). Ze heeft met haar 2.943 punten bijna vijftig punten voorsprong op Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival (v. Jazz).

Dujardin kwam afgelopen maand niet in actie met haar toppaard Valegro. Cornelissen startte wel tijdens Jumping Amsterdam, maar haar eerste en tweede plaats bleken onvoldoende om Dujardin van haar koppositie te beroven. De topzes is gelijk aan afgelopen maand en bestaat naast Dujardin en Cornelissen uit Helen Langehanenberg (3), Laura Bechtolsheimer (4), Kristina Sprehe (5) en Valentina Truppa (6).

Tinne Vilhelmsson Silfvén maakt een sprongetje in het klassement en gaat van de tiende naar de zevende plaats. Edward Gal zakt hierdoor met Glock’s Undercover (v. Ferro) naar plaats acht. Imke Schellekens-Bartels gaat met Toots (v. Jazz) van de 23e naar de 21e plaats. Edward Gal staat 23e met Romanov en Patrick van der Meer sluit de top 25 af met Uzzo (v. Lancet).

Klik hier voor de volledige ranglijst.
Klik hier voor een video tijdens Jumping Amsterdam van Edward Gal en Glock’s Romanov.
Klik hier voor een video tijdens Jumping Amsterdam van Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook