Ga naar hoofdinhoud

Gal, Minderhoud, Scholtens en Meulendijks naar EK Rotterdam

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van 19 tot en met 25 augustus worden in Rotterdam de Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur verreden. Bondscoach Alex van Silfhout heeft de combinaties bekend gemaakt: Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Emmelie Scholtens en Anne Meulendijks gaan mee naar Rotterdam. Adelinde Cornelissen is de reserve.

TeamNL voor de Longines FEI European Championships bevat  natuurlijk regerend Nederlands kampioen Edward Gal met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi). Daarnaast gaat de iedere wedstrijd beter presterende Desperado van Emmelie Scholtens mee naar Rotterdam. De selectie is ook een mooi succes voor Nederlands grootste paardenstamboek KWPN, dat daarmee drie stamboekhengsten aan de start heeft.

Debuut voor Anne Meulendijks

Als vierde is Anne Meulendijks, KNHS Talent van het Jaar in 2017, met haar MDH Avanti N.O.P. geselecteerd. Zij won al veel medailles in haar jeugdperiode en debuteert nu op een officieel senioren kampioenschap.

Reserves

Reserve is de ervaren Adelinde Cornelissen met Zephyr (v. Jazz), het eigen fokproduct van haar ouders. Edward Gal heeft Glock’s Voice (v. De Niro), Emmelie Scholtens haar troef Apache (v. UB 40) en Hans Peter Minderhoud de schimmel Zanardi (V. Rubels) als tweede paard achter de hand. Mocht er onverhoopt een paard uitvallen, dan wordt afhankelijk van de actuele situatie besloten of er een reserve paard wordt ingezet of de reserve combinatie.

 

Kijk hier voor de video waarin Alex van Silfhout zijn ruiters presenteert:

 

Programma Dressuur EK Rotterdam 2019

Zondag 18 augustus:
11.00 uur Veterinaire keuring
13.00 uur Officiële training

Maandag 19 augustus:
9.00 uur aanvang Grand Prix
18.00 uur Officiële opening

Dinsdag 20 augustus:
8.00 uur aanvang Grand Prix deel 2
Aansluitend medaille uitreiking

Donderdag 22 augustus:
16.00 uur Grand Prix Special en aansluitend medaille uitreiking

Zaterdag 24 augustus:
13.00 uur Grand Prix Kür met aansluitende medaille uitreiking

Zondag 25 augustus:
Sluitingsceremonie

 

Bron: KNHS / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook