Ga naar hoofdinhoud

Gaston Glock’s vrouw Kathrin in adviesraad Spaanse rijschool Wenen

Foto Lonneke Ruesink

Sonja Klima, het nieuwe hoofd van de Spaanse rijschool in Wenen, is momenteel bezig met het samenstellen van een groep die de vorige adviesraad moet vervangen. Het eerste lid van deze nieuwe deskundige staf is Kathrin Glock, de vrouw van Gaston Glock, sponsor van Gal/Minderhoud en Schröder.

Dit bracht St.Georg vanmiddag op hen website naar buiten. Kathrin Glock bracht gisteren al een eerste bezoek aan de Spaanse Rijschool. Glock is de echtgenote van wapenmaker Gaston Glock, die de Nederlandse dressuurruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud sponsort, evenals springruiter Gerco Schröder. Officieel is Kathrin Glock de organisator van de wedstrijden in het “Glock Horse Performance Center” in Oostenrijk.

‘Kijk ernaar uit om met hen samen te werken’

Sonja Klima, het nieuwe hoofd van de Spaanse rijschool legde haar keuze uit: “Kathrin Glock is een van de toonaangevende specialisten in de paardenfokkerij, de paardensport en de internationale wedstrijdorganisatie.” Kathrin Glock reageerde: “Ik zou Sonja Klima met mijn expertise willen ondersteunen en kijk ernaar uit om met hen samen te werken.”

Controversieel

Sonja Klima’s aanstelling als leider van de rijschool was controversieel. Oorspronkelijk waren er twaalf kandidaten voor de opvolging van Elisabeth Gürtler. Drie kwamen op de shortlist. De stemming van de toenmalige adviesraad, bestaande uit Elisabeth Max-Theurer (Olympisch- en Europees kampioen dressuur, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Oostenrijkse Hippische Federatie), Klaus Haim Swarovski (voorzitter van de Tiroler Hippische Federatie, succesvol fokker en internationaal wedstrijd-organisator), Dr. Michael Enzinger (voorzitter van de Weense Orde van Advocaten) en Thomas Lang (succesvolle Grand Prix ruiter, nu een internationaal 5 * jurylid,) was duidelijk. De raad stemde voor Herwig Radnetter, al jaren stalmanager in Wenen.

Adviesraad stapte op

Niettemin bracht de raad van commissarissen Sonja Klima aan boord. Zij is de ex-vrouw van de voormalige kanselier Viktor Klima, voorzitter van Ronald McDonald Kinderfonds Aid en voormalig voorzitter van de Baden Trotting Association. Nadat het besluit naar buiten kwam, diende de adviesraad haar ontslag in. In een reactie liet de raad weten: “Het is schadelijk voor de Spaanse Rijschool, de klassieke rijkunst en de internationale reputatie van ons land. We zien het als onze verplichting om hierop te reageren! Helaas ontbreekt het Sonja Klima volledig aan de benodigde beroeps-ervaring.”

Bron: St.Georg/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Gaston Glock’s vrouw Kathrin in adviesraad Spaanse rijschool Wenen

  • Veronika Pietzka

    Eine weise Entscheidung von Frau Klima, da wird sich was bewegen zu Gunsten der Pferde. Wünsche Kathrin Glock viel Freude und Erfolg. Veronika Pietzka.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook