Ga naar hoofdinhoud

GDA voorspelt bronzen medaille voor Nederland

Engeland wint, Duitsland komt op plaats twee en Nederland mag de bronzen medaille ophalen, dat is de voorspelling van David Stickland van Global Dressage Analytics (GDA) voor de dressuursport tijdens de Olympische Spelen. Hij heeft een jaar lang, vanaf het EK in Rotterdam, de progressie van de Olympische teams en individuele combinaties gevolgd.

Nu alle geselecteerde combinaties bekend zijn, doet hij een aantal voorspellingen over de prestaties van zowel de teams als de individuele combinaties in Londen. De meest gedetailleerde informatie wordt pas na de Spelen gepubliceerd, om dit vervolgens te kunnen vergelijken met werkelijk behaalde percentages.

Natuurlijk kan er altijd iets misgaan tijdens de wedstrijden. Over het algemeen zal een combinatie niet ineens veel hoger scoren, maar als een duo uitvalt is de impact groot en zal een klassering anders uitpakken.

Teams

Stickland geeft aan dat het voorspellen van de top twee niet zo moeilijk is. Engeland heeft geweldig gepresteerd het afgelopen jaar en in Duitsland zijn een aantal jonge talenten opgestaan. In januari voorspelde GDA nog Engeland-Duitsland-Nederland als medaillekandidaten. De afgelopen maanden maakte Duitsland een inhaalslag door uitstekende prestaties van Kristina Sprehe en Helen Langenhanenberg.  Maar, na het uitvallen van Totilas en Matthias Alexander Rath zijn de voorspellingen weer terug bij het oude. Engeland met 484 punten op één, Duitsland (477) op twee en Nederland mag het brons ophalen met 462 punten. Gevolgd door Denemarken (456) en Amerika (454).

Deze voorspellingen zijn op vijf punten na nauwkeurig. Er is dus een kleine kans dat Duitsland toch Engeland voorbij streeft, of dat Denemarken of Amerika er met de bronzen medaille vandoor gaat.

De twee paarden die de resultaten nog behoorlijk kunnen beinvloeden zijn Uthopia en Parzival. Zij zijn minder vaak aan de start verschenen het afgelopen jaar, dus is er minder data bekend waardoor de betrouwbaarheid daalt.

Individuele combinaties

Bij de individuele combinaties zijn Valegro en Charlotte Dujardin favoriet met een verwachte score van bijna 85%. Desperados, Damon Hill, Mistral Hojris en Ravel volgen, hun scores liggen dicht bij elkaar, tussen de 80,7% en 81,6%. Ook hier zijn de scores van Parzival en Uthopia lastig te voorspellen, net als die van Augustin, Donnperignon, Dablino en Salinero die iets lager zullen eindigen.

David Stickland kijkt ernaar uit om de prestaties van de ruiters en hun paarden te bewonderen in Londen. “Het niveau is extreem hoog, ik verwacht dat meer dan 40 tot 50 ruiters boven de 70% zullen scoren”.

Bron: Horses/ Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “GDA voorspelt bronzen medaille voor Nederland

 • Jorieke van Cappellen

  We gaan het zien! Dat, ongeacht nationaliteit, de beste moge winnen (lees: de combinatie met de meest ‘happy athlete’ en de fijnste rijvaardigheid)

 • Helemaal met je eens Jorieke 🙂
  Het wordt vast heel spannend ,velen hebben een kans om hoog te eindigen….en ons kippenvel te bezorgen !
  Gouden tijden voor The Bookmakers in ieder geval..
  Ben benieuwd hoe het afloopt met de sympathieke publiekslieveling Juan Manuel Muñoz met zijn stoere Fuego XII,zij stralen eenheid ,passie en plezier uit 😀
  Hem gun ik een prachtige ereronde met een plak om zijn nek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook