Ga naar hoofdinhoud

GDF: dressuurpsychologie onder de loep

Foto: Lonneke Ruesink

Op 28 en 29 oktober vindt op de Academy Bartels in Hooge Mierde het Global Dressage Forum plaats. Eén van de sprekers op dit evenement is de Belgische sportpsycholoog Jan Dierens, die sinds 2012 verbonden is aan het Belgische dressuurteam.

Dierens is overtuigd dat de verbeeldingskracht van de geest sterker is dan de wilskracht. Mede door mentale vaardigheden te trainen, kunnen atleten hun sportieve prestaties aanzienlijk verbeteren.

Overige sprekers op het GDF zijn onder andere Isabell Werth, Jan Brink, Kyra Kyrklund en Wim Ernes. Namens de FEI nemen Stephen Clarke en Katrina Wüst deel om uitleg te geven over het nieuwe beoordelingssysteem voor de kür op muziek.

Bron: Eurodressage.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook