Ga naar hoofdinhoud

Geen kaderscores op subtopwedstrijd Drachten

Anouk Noordman en Zeronica. Foto: Irma Dusselaar.

Gisteren werd in Drachten door EquiDrachten een subtopwedstrijd georganiseerd die gold als kadervormingswedstrijd. De opkomst in de Zware Tour was teleurstellend, wellicht doordat de wedstrijd de eerste indoorwedstrijd van het seizoen was. Van de slechts vijf starts in de Grand Prix en twee in de U25, wist geen enkele combinatie een kaderscore te realiseren.

Jean-René Luijmes kwam met zijn Aswin met 69,73% heel dicht in de buurt van zijn laatste benodigde score van minimaal 70% voor opname in het B-kader, maar hij kwam net te kort. De juryleden vonden het allemaal net niet vanzelfsprekend genoeg. De ruiter, die speciaal naar Drachten was afgereisd met als doel zijn derde B-kaderscore te behalen, mocht als schrale troost wel het oranje lint in ontvangst nemen. Anouk Noordman werd tweede met Zeronica, die van de zomer nog een veulen kreeg van Daily Daimond. Ze behaalden een score van 65,63%.

Noordman en Atze in vorm

Behalve Zeronica bracht Noordman nog een sterk bewegende vos aan de start. Met de hengst AES-gekeurde hengst Atze reed ze een sterke Prix St. Georges proef waarbij het krachtige drafgedeelte positief opviel. Ze won de rubriek dan ook met 66,51%. Gabrielle Rensink werd hier tweede (65,86%) met de tevens zeer goed dravende Edson en ook de nummer drie, Nars Gottmer met Emotion Fortuna (v. Lord Leatherdale) (65,86%), viel op met de opvallend goede, zeer expressieve draftour.
In de Intermédiaire I moest Noordman Zoe Schipper en Venice (66,32%) en Gottmer met Floris Vinckenburg (64,47%) voor zich dulden. Met Atze werd de amazone nu derde met 63,55%.

Zoutendijk wint U25

De U25 kwam op naam van Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau met een score van 67,09%. Mellanie Welles startte hier HC, maar reed de Intermédiaire twee wel mee voor het klassement en won de rubriek door Horses2Fly Zander (v. Parcival) naar een percentage van 63,16% te sturen. Nicole de Leeuw-Vonk werd tweede met Duvel met 62,98%.

ZZ-Zwaar winst Heuvel

Het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Marije Heuvel en de prachtige donkere vosmerrie Belana. Met een score van 64,79% lieten ze Lianne van der Horst met Golden Eagle’s Envoy (v. Wonder Boy SHB) bijna een procent achter zich. Derde werd Teatske Bunschoten met de voormalig NRPS-goedgekeurde, inmiddels geruinde Haico.

Uitslag subtop Drachten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook