Ga naar hoofdinhoud

Geen Olympia voor Dujardin en Freestyle

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Dujardin zou haar nieuwe kür op muziek met Mount St. John Freestyle in première laten gaan op London International Horse Show, maar moest de negenjarige merrie afmelden. De Fidermark I-dochter is herstellende van een lichte verkoudheid. Dujardin komt wel aan start met de Diamond Hit-zoon Hawtins Delicato.

Carl Hester bevestigde tegenover Horse & Hound dat Mount St. John Freestyle weer rustig gewerkt wordt: “Charlotte en ik willen haar de tijd geven om weer in topconditie te komen. We zijn ons er van bewust dat ze een jong paard op het hoogste niveau is en we willen haar genoeg tijd geven.” Het duo won eerder dit jaar brons in de Grand Prix Spécial op de Wereldruiterspelen in Tryon.

Goede kans

Hester heeft de teugels van Hawtins Delicato ter gelegenheid afgestaan aan Dujardin. “Ik vind het jammer om zelf niet te rijden op Olympia, het is één van de mooiste concoursen. Maar Charlotte maakt een goede kans met Delicato.” Dujardin bracht de ruin eerder uit tot en met de Intermédiaire II. In Olympia krijgt ze concurrentie van onder andere Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P.

Bron: Horse & Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook