Ga naar hoofdinhoud

Geen Rio voor Adelinde Cornelissen en Parzival

Adelinde Cornelissen wilde Parzival nog een paar keer laten schitteren voor zijn pensioen. Volgend jaar in Rio en over twee weken tijdens het EK in Aken. Bondscoach Wim Ernes besliste anders. Parzival wordt bedankt voor bewezen diensten. Die klap kwam hard aan.

“Anderhalve maand geleden, na de CHIO Rotterdam, had ik een gesprek met de bondscoach”, zegt ze. “Die vertelde mij dat hij niet van plan was mij mee te nemen naar het EK. Dat was een beetje een vervelende planning.” Cornelissen kreeg te horen dat Ernes het toernooi wilde gebruiken om jonge, onervaren combinaties uit te proberen.

Afgeschreven

Cornelissen kon begrip opbrengen voor de wens van de bondscoach om de talenten de kans te geven. “Hij kon natuurlijk niet honderd procent op Parzival rekenen voor Rio, omdat hij ouder wordt. Dat snap ik ook. Ik kan niks garanderen, dat kan met paarden nooit. Maar later las ik terug dat hij Parzival ook niet mee wil nemen naar Rio.”

Het kwam op Cornelissen over alsof Ernes haar succespaard al heeft afgeschreven, terwijl zij nog een olympische droom voor ogen had. “Of dat lukt, weet je toch nooit. Ik ben reëel, ik weet dat hij ouder wordt. Ik wil ook alleen nog maar meerijden als hij mee kan doen. Ik ga niet meerijden voor de bladvulling. Of je dat uiteindelijk haalt, dat weet ik niet. Maar als je er niet naartoe werkt, dan weet je het nooit.”

 Pensioen

De amazone vindt de tijd nog niet rijp om haar paard met sportief pensioen te sturen. “Hij vindt het spelletje nog leuk, de aandacht, op concours gaan. Dus wie ben ik dan om hem dat te ontnemen. Natuurlijk zit ik zelf ook wel eens na te denken wanneer het afscheid is. Maar het is wel zo fijn als je het zelf kan bepalen.”

Het naderende afscheid van Parzival is ook voor Adelinde Cornelissen aangrijpend. Wil zij een rol blijven spelen in de dressuurtop, dan moet ze met een nieuw paard ten tonele verschijnen. “Als je hier zo rondkijkt, staan er nog meer paarden. En daar zijn wel hele talentvolle paarden bij. De eerstvolgende is Aqiedo. Die zal in de winter ook wedstrijden gaan lopen.

Bekijk hier het interview met Adelinde Cornelissen.

Bron: Horses/NOS

2 reacties op “Geen Rio voor Adelinde Cornelissen en Parzival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook