Ga naar hoofdinhoud

Geen selectiewedstrijden voor NK Dressuur

Nederlands kampioenschap Grand Prix. Zilver: Hans Peter Minderhoud, Goud: Edward Gal, Brons: Adelinde Cornelissen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dit seizoen zal er geen enkele selectiewedstrijd plaatsvinden voor de Nederlandse en KNHS Kampioenschappen dressuur, die komend jaar vroeger in het seizoen worden georganiseerd (24-26 mei 2019). Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, waar de ZZ-Zwaar en Lichte Tour-combinaties zich moesten selecteren op selectiewedstrijden. Wel gelden er voor alle kampioenschappen minimumscores als voorwaarde. 

Voor deelname aan het KNHS-kampioenschap ZZ-Zwaar geldt dat de desbetreffende combinatie tweemaal een minimum score van 68% behaald moet hebben in klasse ZZ-Zwaar in de periode van 1 maart t/m 12 mei 2019. Voor deelname aan het KNHS-kampioenschap Lichte Tour geldt dat de desbetreffende combinatie tweemaal een minimum score van 68% behaald moet hebben in de klasse Lichte Tour in de periode van 1 maart t/m 12 mei 2019. Mocht het aantal combinaties door de procentuele beperking te weinig of teveel zijn, dan heeft de organisatie het recht om het percentage respectievelijk te verlagen of te verhogen tot een acceptabel aantal deelnemende combinaties bereikt is.

Senioren

Voor deelname aan het NK Zware Tour (Grand Prix) is een minimum score van 69% vereist. De bondscoach, waar de KNHS overigens nog steeds naarstig naar op zoek is bij de senioren, kan in overleg met de KNHS de te behalen percentages naar boven of beneden bijstellen tot en met de definitieve sluitingsdatum.

Jeugd

Voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd geldt een minimum score voor de desbetreffende combinatie van 65% behaald tijdens een landenproef Children, 67% behaald tijdens een landenproef Junioren, 67% behaald tijdens een Landenproef Young Riders. Voor deelname aan het NK Zware Tour (Grand Prix) is een minimum score van 69% vereist. Voor het NK U-25 geldt een percentage van 67% behaald in de GP16-25.

De percentages moeten behaald zijn in het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum van inschrijving voor het kampioenschap. Mocht het aantal combinaties door de procentuele beperking te weinig of teveel zijn, dan heeft de organisatie het recht om het percentage respectievelijk te verlagen of te verhogen tot een acceptabel aantal deelnemende combinaties bereikt is, ook hier kan de bondscoach dat doen.

Kampioenschapsbepalingen NK Dressuur 2019

Bron: KNHS/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook