Ga naar hoofdinhoud

Geen topklassering Madeleine Witte-Vrees Inter I München

Katja Gevers met Thriller. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de zojuist in München verreden Lichte Tour-proef Intermediair I heeft de Nederlandse amazone Madeleine Witte-Vrees geen topklassering weten te behalen. Afgelopen donderdag wist de amazone haar internationale debuut met de hengst Cennin (v. Vivaldi) met een score van 70,74% winnend af te sluiten. Vandaag moest Witte-Vrees na een proef met hoogte- en dieptepunten genoegen nemen 64,36% hetgeen haar op de zevende en een na laatste plek deed eindigen.

Madeleine Witte-Vrees zag verschillende onderdelen van haar proef met de zevenjarige voshengst Cennin beloond worden met achten maar daar tegenover stonden ook drieën op haar protocol. Katja Gevers, die met haar eigen fokprodukt de zevenjarige Crescendo (v. Tolando) eveneens afgelopen donderdag internationaal debuteerde, scoorde 67,92% waarmee ze de vijfde plaats innam. Gevers toonde een gelijkmatige proef waarin lage cijfers voor de wisselserie om de drie en de pirouette naar rechts de totaalscore drukte.

De overwinning kwam op naam van de Duitse Victoria Michalke met Novia (v. Stedinger). Michalke werd door alle juryleden bovenaan gezet en kreeg een score van 72,13% toebedeeld waarmee ze de enige was die boven de 70% scoorde. Met 69,55% was de tweede plaats voor de Duitse Yeliz Marburg en Marburg’s Fürstengold (v. Fürstenreich). Met 68,97% maakt Hendrik Lochthowe en Meggle’s FS Lennox Louis (v. Louis le Bon) het Duitse podium compleet.

Vanavond gaan zowel Madeleine Witte-Vrees als Katja Gevers met hun Grand Prix-paarden van start in de kür. Voor Nederland verschijnt dan ook Laurens van Lieren in de ring.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook