Ga naar hoofdinhoud

Gelanceerde hekjes brengen Laurie Vervoort niet van de wijs

Laurie Vervoort met Chester. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Young rider Laurie Vervoort bracht haar Chester (v. Tuschinski) vandaag op de Subtopwedstrijd in Rucphen aan de start in de Prix St. Georges. Tijdens de proef vlogen twee hekjes door de lucht die even een schrikmoment veroorzaakte. Het duo herpakte zich gelijk en eindigde met een score van 68,43% op de tweede plaats.

Vlak voor de linker pirouette raakte Chester een van de klaphekjes rond de ring. “Hij kwam er met z’n been onder, waarop het hekje omhoog vloog en een ander hekje raakte. Vervolgens werden allebei die hekjes door de lucht gelanceerd”, vertelt Laurie Vervoort die achteraf wel om het voorval kan lachen.

Schrikmoment

“Het leverde wel even schrikmoment op maar Chester ging eigenlijk zo weer verder. Normaal zou hij van zoiets gespannen zijn geraakt maar gelukkig gebeurde dat vandaag niet. De voorbereiding van die pirouette was dus minder maar de pirouette zelf was alsnog goed”, vervolgt de amazone die hoge punten kreeg voor de appuyementen en de series. “Normaal zijn die nog iets wiebelig maar vandaag waren ze mooi recht. Verder zijn er altijd dingetjes die beter kunnen, maar over het algemeen ging het heel fijn.”

Trainerswitch

De combinatie, die eerder in het B-kader was opgenomen, start volgende week in Roosendaal internationaal bij de young riders, gaat naar CDI Pompadour en heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup. “Vandaag was een mooie oefening voor Roosendaal. Ik hoop fijne proeven en scores te kunnen rijden. Dat zou leuk zijn”, aldus Vervoort die vijf jaar bij Karin Retera trainde en onlangs de switch maakte naar Nicolette van Leeuwen.

Karen Nijvelt opnieuw aan kop

Karen Nijvelt en Elysias (v. Jazz) reden met 70,53% de hoogste score bijeen. Het duo is goed op weg, want vorige week op de Subtopwedstrijd in Dordrecht waren ze met bijna 72% ook al niet te kloppen. Nijvelt mocht ook de derde prijs ophalen. Haar proef met Darwin (v. Maestro) was goed voor 67,70%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.