Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd debuut voor John Tijssen en Broere Argentino

Update
John Tijssen met Broere Argentino
De elf jarige Jazz-zoon Broere Argentino loopt sinds twee weken onder het zadel van John Tijssen. Op de Subtopwedstrijd in Beuningen debuteerde het kersverse duo in de Prix St. Georges en realiseerde een score van 67,11% en de tweede plaats.

Broere Argentino werd vanaf zijn vierde opgeleid door Kirsten Beckers en uitgebracht tot en met de Intermédiaire II. Nadat de amazone en Stoeterij Broere eind mei na vijftien jaar uit elkaar gingen, verscheen de vos niet meer in de ring. “Ik ging Argentino bij Broere uitproberen voor een klant”,  vertelt John Tijssen over de kennismaking met de Jazz-ruin. “Anne (Broere, red.) en ik hebben afgesproken dat Argentino bij mij op stal zou komen voor de verkoop. Met oog daarop is het mooi als hij in de picture loopt. Zo lang hij er nog is, breng ik hem uit op concours.”

Fantastisch opgeleid

“Eigenlijk was ik nog helemaal niet van plan om zo snel al op concours te gaan, maar m’n vriend zei ‘start hem nou want voordat je het weet is ie weg'”, vertelt Tijssen lachend. Zelf reed Tijssen nog niet hoger dan Inter I maar hoopt met Argentino een stapje hoger te kunnen. “Kirsten heeft hem natuurlijk fantastisch opgeleid en hij heeft een hele mooie piaffe en passage en de eners zijn goed bevestigd. Aanstaande vrijdag starten we Inter I en daarna hoop ik over te stappen naar Inter II”, vertelt de ruiter die begeleid wordt door Rieky Young en daarnaast sinds vijf weken ook bij Anky van Grunsven lest.

Kilometers maken

“We moeten natuurlijk nog wat meer combinatie worden en de juiste afstemming vinden in de ring. Vandaag heb ik ook maar een kwartiertje losgereden omdat er uitvallers waren. De score kan zeker omhoog maar ik ben heel tevreden over ons debuut. We gaan nu kilometers maken om in het ritme te komen”, besluit Tijssen.

Stephanie Kooijman aan kop

De Prix St. Georges werd gewonnen door Stephanie Kooijman. Zij reed haar achtjarige Dibert (v. Vivaldi) naar 68,29%. Yvonne Zuring mocht zich als derde achter Tijssen opstellen. Haar proef met Showsister S J (v. Show Star) werd beloond met 65,13%. De kleine groep Intermédiaire I werd met een score van 62,17% aangevoerd door Rienke van de Ven-Veeneman en Gribaldi-zoon Cristall’s Il Divo.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook