Ga naar hoofdinhoud

Geslaagd Inter II-debuut voor Jeroen Okkema en Ducati

Update
Jeroen Okkema met Ducati.
Met een score van 67,30% maakten Jeroen Okkema en Ducati (v. Don Crusador) op de Subtopwedstrijd in Werkendam een succesvol debuut in de Intermédiaire II. Sinds het afgelopen NK Lichte Tour startte de ruiter de imposante zwarte ruin niet meer op concours. "Ik kreeg hem vorig jaar te rijden om de wissels aan te leren en nu spring hij gewoon de hele serie eners", vertelt Okkema lachend.

Jeroen Okkema kreeg grote zwarte ruin een jaar geleden onder het zadel. “Zijn eigenaresse reed ZZ-Licht met hem maar de wissels waren een probleem”, vertelt de ruiter. “Nadat ik hem een maand in africhting had, was dat eigenlijk opgelost en vertelde ik haar dat ze hem zelf wel weer kon overnemen. Maar ze was zo enthousiast over ons als combinatie dat ik hem mocht blijven rijden.”

Kwartje gevallen

Vervolgens ging het snel. Op het indoorkampioenschap ZZ-Zwaar reed Okkema de Don Crusador-zoon naar de bronzen medaille en stapte daarna over naar de Lichte Tour. Daarin behaalde het duo scores ver boven de zeventig procent en werden ook internationaal successen behaald. “Eigenlijk is Ducati te koop, maar omdat hij bleef staan heb ik hem verder getraind richting de Zware Tour. In het begin vond hij meer dan drie eners en de overgangen tussen de piaffe en passage lastig te begrijpen. Maar ineens viel het kwartje.”

Gewoon proberen

“Hij deed het thuis in de training zo goed waarop ik besloot het gewoon te gaan proberen in de ring”, vertelt Okkema over het Inter II-debuut. “We waren vandaag nagenoeg foutloos en voor nu ben ik super tevreden. Het kon nog wel wat mooier afgewerkt en helaas was een pirouette op twee benen, terwijl Ducati die juist heel mooi kan draaien. We oefenen thuis rustig door en wellicht start ik hem nog een keer in de Inter II of anders gelijk in de Grand Prix. Het is een super fijn paard en zolang als ie niet verkocht is gaan we lekker verder.”

Hoogste score voor Anna Blomgren

De hoogste score in de Intermediaire II werd neergezet door Anna Blomgren en Torveslettens Quattro (v. Quaterback). De Zweedse amazone is afgelopen oktober neergestreken bij Van Olst in Den Hout. Onder toeziend oog van Anne van Olst stuurde Blomgren haar expressieve merrie naar 70,72% en de zege in de gecombineerde Zware Tour-rubriek. In de Grand Prix reed Lianne Crielaard met Amerto (v. Kennedy) de hoogste score van 69,45% bijeen, wat haar in het gecombineerde klassement het rode lint opleverde.

Meer succes voor Van Olst

In de Lichte Tour was Charlotte Fry succesvol. De Britse stalamazone van Van Olst reed de goedgekeurde hengst Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) naar de winnende score van 66,18%. Met Taikoen (v. Zucchero) – het voormalige internationale Grand Prix-paard van Anne van Olst – eindigde Fry met 64,67% als vierde. Jeugdruiter Robin Bernoski en Clever (v. Flemmingh) werden tweede met 65,07%, voor Karen Nijvelt die met Berato (v. Sjarlo) na een lange wedstrijdpauze 64,87% liet noteren.

Mara de Vries royaal aan kop

In het ZZ-Zwaar wist Mara de Vries als enige de zeventig procent-grens te doorbreken. Met Dornenstern (v. Danone) van de Luxemburgse familie Thill beleefde de amazone afgelopen weekend haar debuut. Vandaag stond het duo met een score van 70,14% bijna tien procent los van Kim van Hekken die met Valentino Q (v. Darlingron) 60,43% scoorde. Proef 37 kwam met 63,07% op naam van Talitha Vink en Bella Rosa (v. Bellissimo M), gevolgd door Mariëtte Kunz met Jazz-nazaat Allright (62,36%).

Vermaat, Wedda en Muller wisselen stuivertje

In de eerste groep ZZ-Zwaar eindigen Fréderique Vermaat, Myrthe Weeda en Maaike Muller twee keer in de top drie. Vermaat stuurde Captein (v. Vivaldi) met 62,14% naar de eerste en met 63,71% naar de tweede plek. Muller reed haar Obelisk-ruin Vanquisch – die eerder internationaal succesvol was onder Joyce Lenaerts – met 62,00% en 61,93% naar de tweede en derde plek. Wedda en Diamond Geezer (v. Diamond Hit) kwamen in de eerste proef tot de derde plek met 61,57%. In de tweede proef was het duo ruimschoots de beste met 67,71%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.