Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde debuten van Aaron en Geraldine in Grand Prix

Aaron, hier met Jana Freund op het WK Verden

Op de nationale dressuurwedstrijd in Riesenbeck kwamen gisteren heel wat grote namen aan de start in de korte Grand Prix. Onder hen twee debutanten. De NRPS goedgekeurde hengst Aaron (v. Florencio I) liep zijn eerste wedstrijd in Duitsland onder Heiner Schiergen en Ingrid Klimke debuteerde met de merrie Geraldine (v. Fürst Grandios). Helen Langehanenberg won de rubriek met de Hannoveraner hengst Damsey FRH

Heiner Schiergen kwam voor het eerst met de hengst Aaron in actie sinds hij terug is in Duitsland. De twaalfjarige zoon van Florencio was succesvol in de Grand Prix onder Jeroen Devroe en keerde in maart terug naar zijn Duitse stal Ferienhof Stucker.

WK Verden

Als jong paard liep het fokproduct van Wim Oplaat uit Enschede onder het zadel van de Duitse Jana Freund, die hem met succes op het WK in Verden reed. Ook in de Pavo Cup wist de hengst in zijn jonge jaren te overtuigen.

Op zijn debuut in Riesenbeck kwam Aaron onder Schiergen tot een vierde plaats met 68.837%.

Derde in finale Nürnberger Burg-Pokal

Ook Ingrid Klimke debuteerde met de Fürst Grandios-dochter Geraldine in de Grand Prix. Het paar eindigde hun Lichte Tour-traject met een derde plaats achter Vitalis en stalgenoot Franziskus in de finale van de Nürnberger Burg-Pokal 2016 met 9.40 punten. In de korte Grand Prix reed Klimke de merrie naar de derde plaats met 70.426%.

Zege naar Langehanenberg

Helen Langehanenberg schreef met de hengst Damsey FRH (v. Dressage Royal) de rubriek op haar naam met 74.38%. Heiner Schiergen werd tweede met zijn andere paard Discovery. De Duitse ruiter kreeg 70.775% voor zijn proef met de Dimaggio-zoon.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook