Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde eerste outdoor subtopwedstrijd Vlagtwedde

Organisator Johan Hofman was een beetje overdonderd door de onverwachtse belangstelling voor de outdoor subtopwedstrijd in Vlagtwedde. "We hadden al weleens indoor een subtoprubriek erbij gedaan, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er outdoor ook veel mee zouden doen." Met 31 starts in totaal, verdeeld over het ZZ-Zwaar, de Lichte Tour en de Young Riders kon er een ochtendvullend programma worden gemaakt, met Maaike Ten Hoor als lintenverzamelaar. 

“Het verliep allemaal goed en heel ontspannen”, aldus Johan Hofman, die complimenten van de juryleden en deelnemers ontvang. Ook Maaike Ten Hoor, die de wedstrijd gebruikte om wat dingen uit te proberen in aanloop van haar internationale wedstrijd in Flyinge over twee weken, kijkt tevreden terug. “Ik vond het heel leerzaam om te testen wat wel en niet werkte.” Met tweemaal het oranje lint bij de Young Riders met Winder-Don en een tweede plek met Symfonie in de Lichte Tour lijkt ze qua vorm ook goed op weg in aanloop naar Flyinge.

Buining beste ZZ-Zwaarder

In het ZZ-Zwaar was Rachelle Buining tweemaal het beste met Wondergirl (v. Farrington). De eerste proef mocht ze ook daadwerkelijk het oranje lint komen ophalen, maar de tweede proef werd in handicap verreden met de teamtest van de Young Riders en hier had Ten Hoor een hogere score waardoor Buining tweede werd.

De Intermediaire werd gewonnen door Heleen de Haas en de talentvolle Foppe T. Fan ‘e Boppelannen (v. Loadewyk), die ook zeer succesvol loopt in het tuig.

Uitslagen subtop Vlagtwedde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.