Ga naar hoofdinhoud

Geslaagde eerste outdoor subtopwedstrijd Vlagtwedde

Organisator Johan Hofman was een beetje overdonderd door de onverwachtse belangstelling voor de outdoor subtopwedstrijd in Vlagtwedde. "We hadden al weleens indoor een subtoprubriek erbij gedaan, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er outdoor ook veel mee zouden doen." Met 31 starts in totaal, verdeeld over het ZZ-Zwaar, de Lichte Tour en de Young Riders kon er een ochtendvullend programma worden gemaakt, met Maaike Ten Hoor als lintenverzamelaar. 

“Het verliep allemaal goed en heel ontspannen”, aldus Johan Hofman, die complimenten van de juryleden en deelnemers ontvang. Ook Maaike Ten Hoor, die de wedstrijd gebruikte om wat dingen uit te proberen in aanloop van haar internationale wedstrijd in Flyinge over twee weken, kijkt tevreden terug. “Ik vond het heel leerzaam om te testen wat wel en niet werkte.” Met tweemaal het oranje lint bij de Young Riders met Winder-Don en een tweede plek met Symfonie in de Lichte Tour lijkt ze qua vorm ook goed op weg in aanloop naar Flyinge.

Buining beste ZZ-Zwaarder

In het ZZ-Zwaar was Rachelle Buining tweemaal het beste met Wondergirl (v. Farrington). De eerste proef mocht ze ook daadwerkelijk het oranje lint komen ophalen, maar de tweede proef werd in handicap verreden met de teamtest van de Young Riders en hier had Ten Hoor een hogere score waardoor Buining tweede werd.

De Intermediaire werd gewonnen door Heleen de Haas en de talentvolle Foppe T. Fan ‘e Boppelannen (v. Loadewyk), die ook zeer succesvol loopt in het tuig.

Uitslagen subtop Vlagtwedde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook