Ga naar hoofdinhoud

Giesselmann nipte winnaar GP-kür Frankfurt

Update

De top drie-scores in de Grand Prix kür op muziek in Frankfurt lagen zojuist erg dicht bij elkaar. Alle drie de combinaties werden door tenminste een van de juryleden op de eerste plaats gezet en alle drie scoorden ze boven de 76%. Het was uiteindelijk Jan-Dirk Giesselmann, die er met de winst vandoor ging. De Duitse ruiter, die vrijdag vierde werd in de Grand Prix kreeg nu met Real Dancer FRH de hoogste punten.

Twee juryleden plaatsten Giesselmann en de Rubin-Royal-zoon op de eerste plaats en de uiteindelijke score van 76.625% leverde de Duitse ruiter de overwinning op. Sönke Rothenberger werd net als Giesselmann door twee van de juryleden bovenaan geplaatst met Favourit. Vrijdag eindigde het duo op de derde plaats in de Grand Prix en vandaag reed Rothenberger de ervaren Fidermark-zoon naar een score van 76.375% en werd daarmee tweede.

Eén keer bovenaan

Beata Stremler en Rubicon D, net als Real Dancer FRH een zoon van Rubin-Royal, werden door één jurylid bovenaan geplaatst. Het totaal van het Poolse duo van 76.050% leverde het duo de derde plaats op.

De vierde plaats was voor Beatrice Buchwald en Daily Pleasure. Het duo dat afgelopen maart de kür op Indoor Brabant won kreeg 73.850% voor hun optreden en vormde daarmee geen bedreiging voor Stremler. Buchwald werd gevolgd door haar landgenote Juliette Piotrowski, die met Sir Diamond (v. Sandro Hit) uitkwam op 73.225%.

Winnende rit

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook