Ga naar hoofdinhoud

Gilbers beste Nederlandse combinatie EK Pony’s dressuur

Dressuurteam EK pony's 2018 met bondscoach Monique Peutz. Foto: Rijk Jan Pleijter

Van reserve naar de best presterende individuele combinatie. Thessa Gilbers flikte het in Bishop Burton met haar pony Baumann's Despino. In de Kür reed Gilbers een score van 76,500%, wat haar net geen medaille opleverde. Vierde, maar daarmee wel het beste Nederlandse resultaat.

De gouden medaille ging naar de Duitser Moritz Treffinger en zijn Top Queen H. De Duitser won met ruim één procent verschil op de nummer twee. Het zilver was voor de Deen Alexander Hegstrand. Met Adriano B scoorde Helgstrand 80,275%. Een score van 76,725% was voor de Duitse Julia Barbian met Der Kleine Koenig goed voor het brons.

Nederlands presteert

De Nederlandse amazones presenteerden erg goed in de Kür. Thessa Gilbers greep net naast het brons en werd vierde. Het is knap hoe de amazone eigenlijk als vervanging meeging, en dan zo ontzettend goed weet te presteren. Micky Schelstraete scoorde met haar pony Elin’s Noncisdador 74,625%, wat goed was voor plaats zes. Op de zevende plek vinden we Kiki Romney met Reedborder Amazing met 74,100%.

Bekijk de uitslag hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook