Ga naar hoofdinhoud

Glock-ruiter Riccardo Sanavio verdedigt Italiaanse kleuren in Tryon

Riccardo Sanavio met Glock's FederleichtFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Glock's stalruiter in Oosterbeek Riccardo Sanavio gaat zijn land vertegenwoordigen op de wereldruiterspelen in Tryon. Sanavio wordt door de Italiaanse federatie afgevaardigd met de veertienjarige merrie Glock's Federleicht (v. Fürst Piccolo). Naast Sanavio reist ook Pierluigi Sangiorgi met Gelo delle Schiave (v. Stakkato) naar Amerika.

Sinds zijn komst op het Glock Horse Performance Center in Oosterbeek vormen Riccardo Sanavio en Glock’s Federleicht een combinatie. Het paar debuteerde in oktober op de subtopwedstrijd in Beuningen en won direct de Zware Tour. Sanavio reed zich dit voorjaar in de kijker bij de Italiaanse bond door de goede resultaten in Compiègne en Rotterdam waar hij ruim boven de 70% scoorde met de veertienjarige merrie.

Pierluigi Sangiorgi

De Italiaanse federatie heeft naast Riccardo Sanavio ook Pierluigi Sangiorgi geselecteerd voor de wereldruiterspelen in Tryon. Sangiorgi verdedigde met Flourian (v. Savoy) de kleuren van zijn land al op de Olympische Spelen in Beijing. Voor Tryon heeft hij de elfjarige Stakkato-zoon Gelo delle Schiave onder het zadel.

Pia Laus uit selectie door ongeluk

De hoogst geplaatste Italiaanse op de wereldranglijst, Pia Laus, werd kortgeleden uitgeschakeld voor de WEG in Tryon door een val van een jong paard. De amazone werd met haar Sancisco OLD-zoon Shadow overwogen voor het Italiaanse team.

Bron Facebook/Fise.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook