Ga naar hoofdinhoud

Gouden medaille winnares Stinna Tange Kaastrup: ‘Het raakte me echt’

Denmark’s Paralympian Stinna Tange Kaastrup with her mount Horsebo Smarties secures her first World Championship title at the FEI World Equestrian Games™ Tryon 2018. (FEI / Liz Gregg)

De Deense para-dressuuramazone Stinna Tange Kaastrup won gisteren de individuele gouden medaille in de Grade II. De 24-jarige amazone stuurde haar Horsebo Smarties (v. Gribaldi) met 72,735% naar de hoogste trede van het podium. Kaastrup, die zonder benen geboren is, heeft veel aan haar paard te danken. Geëmotioneerd zei ze na afloop: "Het raakte me echt toen hij binnen kwam, we hebben een heel speciale band."

Met haar 24 jaar heeft Stinna Tange Kaastrup al twee wereldruiterspelen achter haar naam staan, die in Lexington (2010, met zilver en brons) en in Caen (2014). Op de Paralympics in Rio won ze met de 17-jarige Gribaldi-zoon  Horsebo Smarties twee bronzen medailles. In Tryon kwam daar gisteren haar eerste gouden bij.

Programmafout

Kaastrup maakte het nog wel spannend toen ze aan het begin van de proef een onderdeel vergat wat haar strafpunten opleverde. Ze vertelde: “Ik was echt bevangen door de hitte. We trainden telkens in t-shits en toen moest ik vandaag de jas aan en dat zette me onder veel druk omdat het zo warm was. Ik verloor daardoor een beetje de focus en raakte geïrriteerd, maar hier leer ik ook weer van.”

Acrobatiek

Er wordt niet alleen serieus getraind door de amazone, in Tryon liet Stinna Tange Kaastrup ook nog een sterk staaltje acrobatiek zien op haar zo betrouwbare Smarties:

In de individuele proef voor de Grade II pakte Nicole de Dulk met Wallace N.O.P. (v. Future) het brons. Vandaag gaat het verder met de individuele strijd om de medailles in Grade III waarin Rixt van de Horst met Findsley een kanshebber is.

Bron FEI/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook