Ga naar hoofdinhoud

GP dressuurpaard Mr President met pensioen

Foto Lonneke Ruesink

De Engelse Stephanie Croxford heeft afgelopen weekend in Stoneleigh, tijdens de Britse dressuurkampioenschappen, haar Grand Prix paard Mr President afscheid laten nemen van het publiek. De negentien jarige KWPN ruin liep zijn laatste wedstrijd en gaat nu met pensioen.

De opmerkelijke vos stamt uit een Hackney x Gelderse vader uit een KWPN merrie. Hij is vernoemd naar de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. De amateur-amazone Steph Croxford heeft vele successen met hem behaald waaronder overwinningen in Saumur, Biarritz en Hartpury. Zijn laatste internationale optreden was tijdens de wereldbeker wedstrijd in Londen in 2010. In 2008 werd hij Brits dressuurpaard van het jaar, naast Arko III die springpaard van het jaar werd.

In Stoneleigh kreeg het paard een staande ovatie van het publiek.

Bron Horse and Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook